Motormarkt September: zeer uiteenlopende resultaten in nasleep 2020

Febiac heeft de inschrijvingscijfers voor september uitgebracht en daarin is het onduidelijkheid troef. In de nasleep van de lockdowns, diepe dalen en grote pieken van 2020 is het bijna onmogelijk om een rode draad te trekken in deze cijfers die globaal gezien afsluiten op -10% voor september en +1,1% voor het jaar tot nu toe.

Het is moeilijk om te spreken over grote winnaars of verliezers, zonder de cijfers van 2020 in acht te nemen en daarbij ook nog eens rekening te houden met de huidige leveringsproblemen. Toch merken we dat vooral BMW, Honda, Triumph en Ducati uitblinken binnen de top-10 voor 2021, met ook een lichte stijging voor KTM.

Bij de verliezers zien we Yamaha, Kawasaki, Piaggio, H-D en SYM, waarbij vooral die laatste twee merken serieus in het rood gaan. Het gaat hier niet toevallig over de merken die ook flink te kampen hebben met leveringsproblemen…

We kunnen niet genoeg benadrukken dat het hier gaat om tussentijdse inschrijvingscijfers en dat we dus vooral uitkijken naar de eindbalans in december. Na een jaar van lichte groei in 2020, liggen de cijfers nog steeds goed om er nog een schepje bij te doen in ’21.