Kawasaki: modellenoffensief tegen 2025, elektrisch én waterstof

Omwille van de aanhoudende Covid-Crisis is er dit jaar geen Tokyo Motor Show. Dat houdt Kawasaki niet tegen om erg ambitieuze plannen uit de doeken te doen. We overlopen de belangrijkste weetjes.

Eerder dit jaar scheidde Kawasaki Motors Ltd. zich af als apart bedrijf binnen de Kawasaki Heavy Industries. Snelle slagkracht stond daarbij centraal, en dat vertaalde zich vannacht in een nieuwe toekomstvisie tegen 2025 (10 nieuwe modellen), 2030 (7,7 miljard € omzet) en 2035 (complete omschakeling richting elektrisch en hybride voertuigen).

Het groene merk wed dus op verschillende paarden. Naast de huidige modellen met verbrandingsmotoren, mogen we ons binnenkort verwachten aan een resem BEV’s en HEV’s of battery electric vehicles en hybrid electric vehicles. Opvallen daarbij is dat Kawasaki ook inzet op waterstof, een koolstofneutrale krachtbron die we sporadisch al bij auto’s zagen, maar nooit eerder bij productiemotoren.

“Duurzame Groei” is de essentie van deze toekomstvisie, waarbij ook de samenwerking met het Italiaanse Bimota niet over het hoofd werd gezien. Wie zelf de presentatie wil bekijken, kan hier terecht.