Rossi opnieuw op de motor, MotoGP-deelname Van der Mark onzeker

Valentino Rossi heeft gisteren opnieuw enkele ronden gereden met een Yamaha YZF-R1. Dat is een klein mirakel, aangezien de negenvoudige wereldkampioen amper 20 dagen eerder een gecompliceerde dubbele beenbreuk opliep bij een enduro ongeval. Morgenavond beslist het team of Rossi deelneemt aan de GP van Aragon, en dus ook of Nederlandse raceheld Michael van der Mark al dan niet aan de start mag verschijnen.

Rossi reed 4 ronden, alvorens de regen een einde maakte aan de test.

Van der Mark kan momenteel niet anders dan gemengde gevoelens hebben. Enerzijds wens je je collega-racer (die dan bovendien nog eens bij de beste racers aller tijden behoort…) een snel herstel toe, maar langs de andere kant wil je ook een MotoGP zitje. Wat de uitkomst ook wordt: de GP van Aragon wordt een nagelbijter voor Yamaha, want zowel Andrea Dovizioso als Marc Marquez zijn in staat om in Spanje het kampioenschap naar zich toe te trekken.

Geen 10de titel…

Maverick Vinales en Valentino Rossi kunnen  dit voorkomen, al lijkt het er (nog maar eens) op dat de 10de wereldtitel voor de GOAT redelijk veraf is. Zijn achterstand in het kampioenschap is ondertussen opgelopen tot 42 punten en bovendien klinkt het in de geruchtenmolen dat Rossi veel pijn ondervond tijdens het rijden. Afgezien van de bijna bovenmenselijke prestatie om na 20 dagen alweer op de motor te kruipen, klinkt het dus niet goed voor Vale. Yamaha stuurde nog volgend persbericht uit:

Officiële reactie Movistar Yamaha MotoGP Team:
Na zijn enduro ongeval op 31 augustus heeft Valentino Rossi hard gewerkt aan zijn herstel van de bij de crash opgelopen dubbele beenbreuk. Vandaag (maandag 18 september) heeft de negenvoudig wereldkampioen zijn fitnessniveau getest en met succes een paar ronden gereden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli op een YZF-R1M. Na vier gereden ronden zorgde een regenbui voor een vroegtijdig einde van de test.
Omdat de test door de weersverandering vroegtijdig werd onderbroken kon er nog geen oordeel gegeven worden over Rossi’s fysieke conditie. Woensdag 20 september aan het einde van de dag beslist hij of hij zal proberen deel te nemen aan Gran Premio Movistar de Aragón.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.