Review: Electric Night Ride #1

Dit weekend vond in Antwerpen de Electric Night Ride plaats. Het evenement was meteen de grootste elektrische motormeeting ooit.

Wat begon met een eenvoudige uitnodiging op Facebook voor een ritje onder elektro-motards, groeide in geen tijd uit tot een echte happening. Een vijftigtal elektromotoren namen deel aan de Night Ride, en hoewel dat cijfer niet astronomisch hoog is, hebben we het hier toch over een wereldprimeur. Verscheidene deelnemers zakten af vanuit Frankrijk en Nederland, gewoon om ’s avonds een gezellig tochtje door Antwerpen onder gelijkgezinde e-bikers te maken. Daarnaast viel het op dat er van quasi ieder type elektromotor wel eentje meereed. De meerderheid waren Zero’s, al zagen we ook enkele Energica’s, BMW C-Evolutions, Tacita’s, Brammo’s en zelfs een Johammer.

dsc_0033

Stilte aub!

Het doel van de Night Ride was eenvoudig: meer meer aandacht creëeren voor elektrische motorfietsen en tegelijkertijd ook wat ‘ouderwetse motards’ bekeren tot de e-bikes. Organisatrice Trui Hanoulle (die vorig jaar nog van België naar Istanbul reed op een elektromotor) sloeg de handen in elkaar met Roby Zahler (de zaakvoerder van de Antwerpse e-bike winkel Ecomobiel) en zo konden de gelukkigen die zich op tijd hadden ingeschreven een eerste testrit maken op een elektrische motor.

Organisatrice Trui 'Elektrogirl' Hanoulle was duidelijk gelukkig met de opkomst.
Organisatrice Trui ‘Elektrogirl’ Hanoulle was duidelijk gelukkig met de opkomst.

De troep stilletjes zoevende elektromotoren deed enorm veel hoofden draaien en ook een slow-race onder de trambrug op de Draakplaats – pal in het centrum van Antwerpen – trok de aandacht. Wie ooit met een elektromotor reed, kan bevestigen dat de sensaties helemaal anders zijn dan op een conventionele verbrandingsmotor en dat komt in de eerste plaats door het gebrek aan motorgeluid. Misschien een minpunt voor wie verkocht is aan een mooie uitlaatsound, al was het in dit geval vooral erg handig. Van geluidsoverlast in de binnenstad was er geen sprake, tenzij misschien door het gejuich van de enthousiaste bende…

Om ter traagst rijden, zonder geluidsoverlast.
Wanneer zag u voor het laatst een nachtelijk stukje motorsport in het stadscentrum?

Hoewel e-bikes nog een lange weg te gaan hebben, was de Electric Night Ride was een plezant staaltje pionierswerk om het elektrisch motorrijden te promoten. We kijken al uit naar een nog grotere tweede editie. Check zeker ook de FB-pagina van de Electric Night Ride en het verslag van ATV.

Merci Kris voor de foto’s!

banner-janemaxxmoto-684x960