Sete Gibernau maakt comeback in Moto-E

Sete Gibernau treedt volgend jaar aan het Moto-E kampioenschap. De 46-jarige ex-GP piloot zal rijden voor het team van Sito Pons.

Sete Gibernau maakte eind jaren ’90 en in de beginjaren 2000 furore in de GP’s. Na redelijk wat successen in de GP250, schakelde hij over naar de 500cc-klasse waarin hij vaak vooraan mee kon strijden voor de podiumplekken. Met name enkele van zijn gevechten met Valentino Rossi zijn bij menig racefan in het geheugen gegrift. De overstap naar de viertaktmotoren viel Gibernau nochtans moeilijk en ook blessureleed was hem niet vreemd.  In 2007 besloot de Spanjaard om zijn carrière te beëindigen en na een korte comeback in 2008-2009 hield hij het racen voor bekeken. Zoals vele ex-piloten zou hij wel steeds actief blijven in de paddock.

Gibernau werd vooral bekend door zijn felle gevechten met Valentino Rossi.

Gibernau onderhield ook een goed contact met Sito Pons, die hem nu een plekje aanbood in zijn Moto-E team. Op 46-jarige leeftijd is het geen voordehandliggende beslissing, al heeft Gibernau er wel een goed zicht op: “De motorwereld is aan het evolueren en wie weet waar het zal eindigen? Ik ben 100% gefocust om opnieuw deel te nemen aan het eerste kampioenschap sinds m’n afscheid van het racen. Het is tien jaar geleden, en nu sta ik hier, klaar voor de nieuwe verrassing. Ik ben Sito dankbaar voor de kans en wil er keihard voor werken. Op deze manier kan ik zeggen dat ik met drie belangrijke generaties racemotoren gereden heb in het WK. De tweetakten van het verleden, de huidige viertaktmotoren en de elektrische motoren van de toekomst.”

Onze landgenoot Xavier Siméon weet dus al dat er met Gibernau, maar ook met De Puniet en Herrera enkele grote namen naast hem op de grid zullen staan.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.