Petrucci naar Ducati Factory

Danilo Petrucci zal vanaf volgend jaar rijden voor het Ducati fabrieksteam. Dat bericht raakte bekend, kort nadat Jorge Lorenzo’s overstap naar Honda Repsol uitlekte. Petrucci zal in 2019 aantreden naast Andrea Dovizioso.

De overstap van Alma Pramac naar het fabrieksteam betekent nochtans geen verandering van motor. Ook dit seizoen rijdt Petrucci op dezelfde GP18 als die van Dovi en Lorenzo. Het verschil zit dus vooral in de ondersteuning. De 27-jarige rijder liet reeds zes podiumfinishes noteren, wat voor Ducati volstond om hem aan boord te halen.

“Dit is voor mij een droom die uitkomt,” aldus Petrucci. “Het is een grote eer om voor het fabrieksteam te rijden, zeker voor iemand die ooit bij Ducati starten als testrijder van productiemotoren. Ik zou het Pramac Racing Team willen bedanken voor de kansen die ze me gegeven hebben en Claudio Domenicali, Gigi Dall’Igna en Paolo Ciabatti voor de kans die ik nu krijg. Het enige wat ik nu nog wil is het jaar afsluiten met een top-5 positie in het kampioenschap en dan alles zetten op 2019.”

Ducati CEO Domenicali bedankte eerst nog Lorenzo nog voor zijn inzet als Ducati fabriekspiloot en zijn overwinning afgelopen zondag, waarna hij Petrucci alle geluk wenste. Wat betreft de zitjes bij Alma Pramac, zullen volgend jaar Jack Miller en rookie Francesco Bagnaia aantreden.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.