IOM TT: Eerste elektrisch 120mph rondje!

Michael Rutter heeft het record voor een elektrisch rondje op het eiland Man verbroken. Aan boord van de Mugen Shinden Nana was hij de eerste rijder die de kaap van de 120mph haalde, 121,8mph om precies te zijn.

De TT Zero was dit jaar een weinig geanticipeerde race, niet in het minst omdat John McGuinness en Bruce Anstey verstek moesten geven en Saroléa eerder al aangaf dat ze niet zouden deelnemen. Honda Mugen zou slechts twee motoren inzetten, i.p.v. de gewenste drie en bovendien ontbrak het aan nieuwe deelnemers. Met amper zeven man aan de start, leek het net zoals de voorbije jaren wel een uitgemaakte zaak dat de Mugens de plak zouden zwaaien. De vraag bleef vooral of er na twee jaar van stagnatie eindelijk een nieuw ronderecord zou komen?

Met Michael Rutter en Lee Johnston aan het stuur, was er alvast geen gebrek aan ervaring voor team Mugen en hun enige echte concurrent kwam dan ook van Daley Mathison aan boord van een machine van de universiteit van Nottingham.

Hoewel het een uitgemaakte zaak leek dat Rutter en Johnston de twee bovenste podiumtreden zouden innemen, kampte die laatste bij de Bungalow met technische problemen. Toeschouwers moesten helpen om de ketting opnieuw op de motor te krijgen, waardoor de universiteit van Nottingham met de tweede plek ging lopen. De voorsprong van de drie leiders was op dat moment al zo groot dat Johnston wel nog als derde over de meet kwam.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.