Panigale Final Edition: Superleggera voor halve prijs

Als we Visordown mogen geloven is er een Britse dealer zo slim geweest om de (vertrouwelijke) gegevens van de laatste nieuwe Panigale online te zetten. Dom foutje of mediastunt? Met Ducati-dealers weet je nooit.

Volgens de website (waar de gegevens intussen verwijderd zijn) gaat het om een Ducati 1299 Panigale R Final Edition die goed is voor 209 pk aan de krukas en een drooggewicht van 168 kilo. Rijklaar met een volle tank zit je dan op 190 kilo, wat er slechts 12 meer zijn dan de Superleggera. En dat is niet alles, want vermoedelijk zit er ook een verschil in de manier waarop het vermogen van de nieuwe motor gemeten is, waardoor de Finale Edition eigenlijk net zo krachtig is als de Superleggera.

Wat zijn dan de verschillen met die Superleggera? Welnu, er zal iets minder carbon en magnesium aanwezig zijn – vermoedelijk wordt het carbon chassis ingeruild voor aluminium –  en de motor zal stalen cilinderhulzen, stalen moeren en gegoten carters hebben. Verder zagen we in het filmpje wel dat we ons aan de Akrapovic WSBK uitlaatdemper mogen verwachten, naast een rood-witte voorkant met een groen kontje.

12 kilo extra, 40k minder

Bij al dat lekkers hoort uiteraard wel een stevig prijskaartje, in het V.K. zou dat op 34.995 pond komen, oftewel net geen 40.000 euro. Toevallig de helft van een Superleggera? Het blijft een hoop geld, al krijg je er ontzettend veel motor voor terug.

Let wel: het zou niet de eerste keer zijn dat een Ducati dealer valse documenten fabriceert en verkoopt als gelekte gegevens. In hoeverre we dit dus als een waarheid mogen aannemen, is maar de vraag. Zeker de noemer 1299 Panigale R Final Edition zorgt voor twijfels, want iedereen weet dat die R totnogtoe voorbehouden bleef voor de 1199. Voor zekerheid is het dus nog even wachten tot Ducati de motor officieel presenteert.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.