Gerucht: Vaarwel 1299 Panigale, hallo V4 Superbike?

Ducati heeft gisteren een teaserfilmpje gepost over een nieuwe Panigale. De woorden “when the end tells the whole story” doen vermoeden dat er een ‘Final Edition’ Panigale zal uitkomen, waarna het bedrijf een nieuw vlaggenschip zal onthullen.

Het gerucht over een V4 Ducati Superbike doet al langer de ronde en wordt enkel maar gevoed door dit filmpje. De productierun van de 1299 Panigale is naar Ducati-normen voldoende lang geweest, en hoewel de Panigale R zeker in 2018 nog zal dienen voor het WSBK, wordt er door verschillende bronnen gesuggereerd dat er dus een viercilinder opvolger zal komen.

In het filmpje wordt verwezen naar 7 juli als de onthullingsdatum van de nieuwe Panigale, niet toevallig de dag van de WSBK-manche in Laguna Seca. Hoewel Ducati nog steeds succesvol is in het Superbike kampioenschap, is het geen geheim dat de Spaanse organisatie Dorna de regeltjes een pak strenger gemaakt heeft voor het merk uit Bologna. U herinnert zich ongetwijfeld nog de tijden toen het WSBK onder Italiaanse vlag voer en bijna exclusief speelterrein was voor tricolore motoren.

En dus staat de deur open voor een nieuw concept, zijnde bijvoorbeeld de V4 zoals eerder aangehaald. Wat de hardcore L-twin liefhebbers daarvan moeten denken is een raadsel en zal vermoedelijk voor een groot stuk samenhangen met de performantie die de motor vanaf dag 1 kan tentoonstellen. Om maar te zeggen dat de lat voor Ducati érg hoog ligt. Wat betreft de Final Edition Panigale: we gokken op een Panigale R WSBK lookalike die vooral een doorn in het oog zal zijn voor mensen die net Anniversario gekocht hebben.

Meer nieuws over de nieuwe Panigale volgt op 7 juli, meer nieuws over een V4 Superbike zal ongetwijfeld volgen in de aanloop naar de EICMA begin november.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.