Norton lanceert 650cc Scrambler concept voor 2018

Het Britse Norton wil in 2018 eindelijk een motor produceren voor het grote publiek. Het merk stelde daarom alvast een 650cc tweecilinder concept voor dat iets meer dan 11.000 euro zal moeten kosten.

Zo nieuw is dit concept ook weer niet, want Norton speelt al drie jaar met plannen om een goedkopere motor in het gamma aan te bieden. Maar net zoals we ontzettend lang moesten wachten op de cafe racers en de V4 SS Racer, lijkt er nu licht aan het einde van de tunnel. Met de ervaring die Norton op deed bij het bouwen van die laatste racemotoren, zou het merk nu aan de slag kunnen voor een 650 twin. Althans dat zegt CEO Stuart Garner, die de motor in Indië (waar de grootste investeerders van het merk zich bevinden) voorstelde.

Meer informatie over de motor hebben we voorlopig niet, al spreken de jongens van MotoFire van een 650cc blok dat om en bij de 100pk zou produceren. Dit zou dan ook als basis kunnen dienen voor een Lightweight racer voor de TT op het eiland Man. Eerlijk gezegd lijkt me dat wel een heel straffe voorspelling, ik denk dat de grootste uitdaging voor Norton vooral ligt bij het uitbouwen van een distributienetwerk.

Fans van het merk hebben wel alvast iets om naar uit te kijken volgend jaar…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.