North West 200: Seeley aan de top en sterke Nederlanders

Afgelopen week vond in Noord-Ierland de North West 200 plaats. Deze straatrace is een van de belangrijkste wedstrijden op de internationale wegrace kalender en voor veel rijders ook een belangrijk deel van de voorbereiding op de Isle of Man TT.

De NW200 werden dit jaar overschaduwd door de valpartij van John McGuinness en de forfait van Honda Racing, al lieten de andere racers dat uiteraard niet te fel aan hun hart komen. Alastair Seeley is de meest succesvolle NW200-racer ooit en dit jaar bevestigde hij nogmaals met twee overwinningen in de Superstock en eentje bij de superbikes. Enkel Glenn Irwin kon Seeley’s BMW S1000RR in de laatste Superbike race op zijn Be Wiser Ducati van de overwinning afhouden. Ook the usual suspects Michael Dunlop en Ian Hutchinson lieten reeds enkele goede resultaten zien, net zoals Michael Rutter – dat belooft voor de IOM TT.

Oranje boven

Nog opmerkelijk is dat er dit jaar drie Nederlanders aan de start stonden van de NW200. Johan Frederiks van Tovami en Jochem van den Hoek en Joey den Besten van Performance Racing Achterhoek vertrokken meteen na de IRRC en Benecup races in Hengelo naar Ierland. Den Besten scoorde op zaterdag een 21ste plek in de supersport races op zijn Yamaha R6. Hij wist veel vooruitgang te boeken tijdens de week die werd ontsiert door de nodige regenbuien, oliesporen en valpartijen.

Frederiks en van den Hoek reden op hun 1000cc’s in de Superstock en Superbike klasses en scoorden uiteindelijk respectievelijk een 12de en 13de plek in de Superbike race op zaterdag. Johan Frederiks deed daarbij 4 seconden van zijn PR af, wat aantoont dat er nog een grote marge voor verbetering is.

Na de IOM TT komt het International Road Racing Championship weer op gang begin juli in het Finse Imatra. De volledige resultaten van de NW200 vind je hier.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.