McGuinness out, problemen bij Honda

John McGuinness maakte donderdag een zware crash tijdens de Superbike training van de North West 200. Over de oorzaak van de crash werd nog niets officieel gecommuniceerd, al gaat het gerucht de ronde dat het te maken heeft met een mechanisch probleem.

Aanvankelijk werd gesuggereerd dat McGuinness zijn been brak bij de crash, al bleek er wel meer aan de hand te zijn: de Morecambe Missile brak drie ribben, vier rugwervels en zijn been. Hij zal daarom ook nog een week in het ziekenhuis verblijven en zes weken een nekbrace moeten dragen. Zijn deelname aan de Isle of Man TT lijkt dus erg onwaarschijnlijk.

Honda Racing trok zich daarmee ook terug uit de resterende superstock en superbike races op de NW200, wat het vermoeden doet groeien dat er een mechanisch probleem is met de Fireblade SP2. Het officiële persbericht meldt dat Honda Racing de ECU van de gecrashte motorfiets zal onderzoeken in het hoofdkwartier in Louth, al vangen we op verschillende plaatsen op dat een elektronisch probleem met het gashendel aan de oorzaak zou liggen van de crash – wat meteen zorgt voor een flashback naar Casey Stoner’s crash op Suzuka vorig jaar.

Deze opgave betekende ook het einde van de races voor Guy Martin, die daarmee een belangrijk deel voor zijn voorbereiding voor de IOM TT in rook zag opgaan.

To be continued…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.