Nordschleife weer geopend

De Nordschleife is sinds vandaag weer geopend voor Touristenfahrten. Het oude Nürburgring-circuit is geen echt circuit en de verkeersregels zijn er van toepassing, al blijft het natuurlijk een opsteker voor sportieve motorrijders.

Officieel zijn we daar in de lage landen niet vet mee, aangezien de grensovergangen nog steeds gesloten zijn. Toch toont deze heropstart aan dat een heropening van onze circuits ook moet lukken, mits voldoende maatregelen. De organisatie van de Nürburgring benadrukt dat al het personeel mondmaskers draagt en dat samenscholingen op de parking uit den boze zijn. Om diezelfde reden blijven de extra parkings, tribunes en andere ingangswegen gesloten. Voor auto’s zijn er nog extra maatregels die het verbieden om van passagier of auto te wisselen.

Het belangrijkste is misschien nog dat tickets voortaan enkel online te boeken zijn. Via een QR-code in de app of uitgeprint ticket kan je zo dus de ‘Ring op zonder in contact te komen met het personeel. Voor Belgen of Nederlanders is het nog geduldig wachten tot de grenzen open gaan. En we hopen van harte dat ook onze eigen circuits tegen die tijd weer de deuren openen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd