Kawasaki komt met elektrische motorfiets ‘in the near future’

Het is een slecht bewaard geheim dat alle grote motorfabrikanten bezig zijn met elektrische projecten. Met uitzondering van de Harley-Davidson LiveWire, blijft het nog afwachten wanneer de grote spelers op de kar springen. Gaat Kawa ervoor?

Kleine merkjes verrichten al jaren pionierswerk om elektrische motorfietsen van de grond te krijgen. Terwijl de automarkt ondertussen volloopt met hybride en elektrische varianten van bestaande platforms, slagen de motoren er spijtig genoeg niet in om veel mainstream aandacht te krijgen. Sterker nog: in tussentijd zijn steps, speedpedelecs en elektrische fietsen bij de tweewielers aan de haal gegaan met het groene/veilige imago voor verplaatsingen in de stadscentra.

Al bijna 20 jaar in ontwikkeling…

Nu heeft Kawa sowieso een groen streepje voor, maar in onderstaand filmpje zien we dat de Japanners al bijna 20 jaar sleutelen aan elektrische concepten. Aandachtige bezoekers van het Autosalon konden er op de Kawa stand reeds een elektrisch concept zien en afgaande op het filmpje zitten de ingenieurs niet ver van een productiemodel af. In tegenstelling tot de meeste elektromotoren heeft Kawa een aandrijfbron met vier versnellingen waardoor een aandrijfbron van 19kW moet volstaan voor sportieve acceleraties. Zoals het voorlopige kuipwerk doet vermoeden, mag je dan spreken van een koppelkrachtige Ninja 400. Eentje om in de gaten te houden dus, want de ingenieur kondigt elektrische Kawasaki’s aan voor in de nabije toekomst…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd