Suzuka 8 Hours verplaatst naar 1 november

De 8 uren van Suzuka zullen uitzonderlijk verplaatst worden naar 1 november omwille van de corona epidemie. Hiermee lijkt de kalender van het FIM Endurance Wereldkampioenschap alsnog vorm te krijgen voor 2020.

We hoeven u niet meer te vertellen dat de motorsportwereld helemaal op zijn kop staat. Veiligheidsmaatregelen voor evenementen en gesloten grenzen maken internationale races logistiek ontzettend moeilijk. Na het afgelasten van de 2020 Isle of Man TT en verschillende MotoGP en WSBK-races, zijn de nieuwe data voor het FIM EWC dus een meevaller.

Voor de teams en racers zal het uiteraard aanpassen zijn, aangezien de novembermaand in Japan vaak grillige weersomstandigheden met zich meebrengt die totaal verschillend zijn van de broeierige hitte waarvoor Suzuka bekend staat.

De FIM liet ook al weten dat ze de 8 uren van Sepang eventueel willen verplaatsen naar januari indien de teams dit nodig vinden. Wat betreft 2019-2020 zien we binnenkort dus de 24H Motos in Le Mans op 29 en 30 augustus, de Bol d’Or op het circuit Paul Ricard op 19 en 20 september en tenslotte de seizoensfinale in Suzuka op 1 november.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd