Naakte Suzuki GSX-R 1000 Virus

Moto Virus, de Suzuki dealer uit het Zwitserse Freiburg brengt een nieuwe versie van de Virus 1000 uit, gebaseerd op de 2019 GSX-R 1000.

De Zwitsers zijn uiteraard niet aan hun proefstuk toe. De eerste Virus, toen gebaseerd op de GSX-R K5 was indertijd een van de krachtigste naked bikes, lang voor er sprake was van bijvoorbeeld een Superduke 1290R.

Ook deze keer komt Moto Virus, in samenwerking met Suzuki Zwitserland, met een knappe naked bike. Aan het motorblok en de versnellingsbak van de GSX-R 1000 werd niet gesleuteld, dus je mag je nog steeds verwachten aan 202pk en 117,6 Nm koppel bij 10.800 tpm.

The original

Het kuipwerk verdween uiteraard wel. In de plek zitten nu kleine zijpaneeltjes over de radiator, een belly pan, radiator cover en een kleinere koplampunit. De standaard uitlaat werd vervangen door eentje van Akrapovic en het Motacc Superbike stuur geeft je een meer rechtop zithouding zoals je van een naked bike zou verwachten.

De Virus 1000 zal te bewonderen zijn op 2019 Swiss Moto show in Zurich en is vanaf 15 maart te bestellen bij Moto Virus voor de luttele prijs van 21995 CHF, zo’n 19400 EUR. De Akrapovic uitlaat betaal je nog extra. In de prijs zit wel de standaard Suzuki fabrieksgarantie, net zoals alle onderdelen die van de originele GSX-R komen.

´╗┐Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Andro├»d.