Durbuy, één van de bekendste stadjes om op de motor te bezoeken in de Ardennen, wil motorrijders mijden uit het centrum. Dat zegt het stadsbestuur uiteraard niet met zoveel woorden, al mag je er in augustus en tijdens de weekends in september en oktober je motor niet meer op de stoep parkeren.

Het stadsbestuur heeft de beslissing van het parkeerverbod voor motoren genomen nadat er teveel klachten waren over hinder door slecht geparkeerde tweewielers. Daarbij komt nog dat geluidsoverlast in het centrum ook een rol speelde in deze beslissing.

Motorparking op wandelafstand

Uiteraard beseft het stadsbestuur dat motoren altijd aanwezig zullen zijn in het straatbeeld en daarom werd er ook aan een oplossing gedacht. Voortaan is er een motorvriendelijke parking voorzien op wandelafstand van de markt. Er zijn handige rails waar je de motor veilig aan kan vast maken en er is ook toezicht. Dit komt wel met een prijskaartje van drie euro per parkeerbeurt.

Bron: bikerscard.be

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts

3 Responses

  1. bladerider

    dan schrap ik Durbuy als stopplaats … het is er trouwens toch veel te druk en in de restaurants betaal je duur voor middelmatig eten. Op die manier is er dan ook meer plaats voor de gasten van Marc Coucke en co die zullen ze liever zien komen €€€

  2. wolverine

    Durbuy ? Aah ja dat dorpje waar je moet slalommen tussen de toeristen door die de weg gebruiken als voetpad. Trouwens in 2 minuten erdoor als er geen file is van…. juist toeristen die….

  3. vansteenkiste katrien

    Alle motards zouden beter eens naar Durbuy gaan met hun moto …eens zien wat hun reactie zal zijn ….moeten ons zomaar niet laten doen é 🙂