Motormarkt stijgt met 27%

Hoorde u toevallig een champagnekurk knallen, de laatste keer dat u bij uw motordealer over de vloer kwam? Na jaren zwarte sneeuw te hebben gezien komt de zon er weer door voor de motorhandelaar, want vergeleken met januari vorig jaar werden er 27% meer motorfietsen ingeschreven.

Zou het dan toch zover zijn? Is de motor weer cool, hip een gegeerd? Het ziet er alvast veelbelovend uit voor het komende jaar, al zijn er ook wel enkele verklarende factoren voor deze spectaculaire groei te vinden. Zo hebben we dit jaar bijvoorbeeld nog geen winterweer en bijbehorende gepekelde wegen gehad, waardoor motorrijders actiever hun hobby blijven beoefenen. Dank u, opwarming van de aarde.

Royal Enfield steeg met 1.000%. Ze evolueerden van 1 naar 11 ingeschreven motoren...
Royal Enfield steeg met 1.000%. Ze evolueerden van 1 naar 11 ingeschreven motoren…

Sterkste stijgers bij de grote merken zijn Kawasaki (+79%), Husqvarna (+78%), Suzuki (+ 75%), BMW (+54%) en Honda (+ 45,67). Royal Enfield steeg met maar liefst 1.000 %, omdat ze van 1 naar 11 ingeschreven motoren zijn geëvolueerd. Het jaar is nog maar net begonnen, dus het zou kunnen dat de inschrijvingen vroeger op het jaar zijn gebeurd. Enige voorzichtigheid is dus nog aan de orde, maar voor ons eerste bedrijfsfeestje bestellen wij alvast tonijnsla voor op de toastjes! Als het zo blijft veder gaan kan er zelfs misschien een flesje Aldi schuimwijn af. Woepwoep!

Bron: Febiac