MotoGP Sepang geannuleerd: dubbele thuismanche voor Rossi in Misano

Corona blijft roet strooien in de MotoGP-kalender, al kan je het dit keer ook positief bekijken. De overzeese manche in Sepang wordt geannuleerd en vervangen door een dubbele GP in Misano. En laat dat nu toevallig de thuisGP zijn voor afscheidnemende legende Valentino Rossi.

‘Gran Premio Valentino Rossi di Tavullia’ wordt op Twitter al schertsend gesuggereerd voor de naam van de tweede GP in Misano. Het circuit in de Italiaanse Motor Valley is niet ver van Tavullia, het thuisdorp van VR46. De levende motorlegende krijgt nu per toeval dus twee weekends waarin hij op zijn thuiscircuit afscheid kan nemen van de hoogste tak van de motorsport. Het gaat voor alle duidelijkheid om het weekend van 22 tot 24 oktober dat nu wordt toegevoegd aan de eerder aangekondigde GP in Misano van 17-19 september.

Speciale helm x2?

Rossi staat erom bekend dat hij voor zijn thuisGP ook een speciale helm laat ontwerpen door zijn vaste Designer Aldo Drudi, dus we zijn zeer benieuwd of we dit keer dan 2 special AGV’s te zien krijgen.