Michael Dunlop op Ducati naar IOM TT

Michael Dunlop zal de IOM TT rijden op een Ducati Panigale V4 R. De Noord-Ier zal uitkomen voor het Paul Bird Motorsport Ducati team, en daarmee kan hij een zevende merk aan zijn palmares toevoegen.

De Noord-Ierse rijder wil de Dunlop-legende weer voortzetten in 2022, nadat hij eerder zijn vader, broer en nonkel verloor aan de wegraces. In 2020 had hij al getekend voor PBM, maar die TT kon niet doorgaan om de gekende redenen. Nu de IOM terugkeert, wil Michael zijn belofte aan PBM houden…al weten we uit het verleden dat hij niet te schuchter is om last minute te kiezen voor de snelste motor.

En het blijft maar zeer de vraag of dat de Ducati is. Want hoewel het merk succesvol is in tal van raceklassementen, bleef een overwinning voor Ducati op het eiland Man al uit sinds 1985 met Tony Rutter. Sindsdien bleken de Japanse merken een maatje te sterk, Dunlop won al met elk van de vier Japanse merken, naast BMW en Paton (met getuned Kawasaki motorblok).

Eén ding is zeker de combinatie Dunlop- Ducati is er eentje om in het oog te houden, want de Noord-Ier is de derde meest gelauwerde rijder op het eiland (19 overwinningen) en nog steeds amper 32. John McGuinness, (23 overwinningen, dit jaar ook van de partij) en Joey Dunlop (RIP, 26 overwinningen) kunnen over een paar jaar wel eens opschuiven in de ranglijsten.