Belgian Cycling kiest voor Yamaha Niken

De Yamaha Niken is op z’n zachtst gezegd een vreemde eend. De ‘MT-09 met dubbele voorkant’ gaat prat op meer front-end grip, al moet je er daar wel een heel aparte look en wat extra gewicht voor bijnemen. Niet de smaak waar het brede publiek voor valt, maar het scoort blijkbaar wel binnen de wielerniche – of toch in die mate dat Belgian Cycling kiest voor Niken’s om de wielerkoersen te volgen.

PERSBERICHT

De Yamaha NIKEN voor soepel werkende ondersteuning op de weg

Het wielerseizoen 2022 staat in de startblokken, en voor het eerst sinds de jaargang van 2019 ziet het er naar uit dat alles opnieuw in de juiste plooi zal vallen. Elk jaar trekken honderdduizenden toeschouwers naar de grote wielerkoersen van België. Maar wat zouden die koersen zijn zonder de laatste updates over ontsnappingen, valpartijen of technische moeilijkheden? Met het team van Radio Tour (5 wagens en 9 motoren) geeft Belgian Cycling wielerfans thuis en op de koers een unieke kijk achter de schermen. Zo kunnen ze nog beter meeleven met de krachttoeren van hun helden.

Om de meer dan 120 wielerwedstrijden van niveau hier zo goed mogelijk in te ondersteunen heeft Belgian Cycling gekozen voor de Yamaha NIKEN GT als geschikte partner voor de motards. De NIKEN heeft zich al dusdanig bewezen als betrouwbare partner tijdens de drie grote wielerrondes La Vuelta, Giro d’Italia en de Tour de France dat de keuze snel gemaakt was.

Mario Janssen, country Manager Yamaha Motor Europe, branch Benelux over de samenwerking: “Sport en competitie zijn door de jaren heen een belangrijk onderdeel van het DNA van ons merk. Deze DNA loopt door onze producten, maar ook veel verder – het is een mentaliteit die zich uitbreidt naar onze sociale activiteiten en projecten. Yamaha’s samenwerking met de drie grootste Europese fietstochten is er daar één van. In het verlengde daarvan zijn we er dan ook zeer trots op dat we met Yamaha nu ook de officiële partner zijn van Belgian Cycling en we met de revolutionaire NIKEN ondersteuning kunnen bieden tijdens meer dan 120 wielerwedstrijden.”

Kris Sommerijns coördinator van Belgian Cycling vertelt: “Een vlot en veilig verloop van een wielerwedstrijd garanderen is een complex gegeven. Motoren spelen hierin een essentiële rol omdat de bestuurders cruciale wedstrijdinformatie zoals ontsnappingen, lekke banden, valpartijen maar ook wegobstakels adequaat moeten kunnen doorgeven aan de wedstrijdkaravaan. De Yamaha NIKEN GT heeft in de drie grote wielerrondes al bewezen heel betrouwbaar te zijn, ongeacht het terrein of de omstandigheden. Daarom achten wij de Yamaha NIKEN GT als de geschikte partner voor onze motards tijdens de vaak hectische wedstrijden op Belgische bodem. ”