Hoe kijk ik gratis MotoGP, Moto2 en Moto3?

De MotoGP gaat straks van start en intussen zijn de televisierechten voor de Benelux bijna helemaal in handen van betalende zenders. Hoe kijk je dan nog in godsnaam naar alle races? Simpel…

Nu Ziggo Sport in Nederland de televisierechten van MotoGP-organisator Dorna kocht, is het weer iets moeilijker geworden om de GP’s te bekijken in Vlaanderen. Toch is het eenvoudiger dan je denkt, zolang je over internetverbinding beschikt. Alle races zijn namelijk te bekijken via Auvio, het online platform van onze Waalse confraters van de RTBF.

Registreren duurt minder dan een minuut indien je al een Facebook- of Google-account hebt, en dit is ook te bekijken vanop je smartphone en zelfs vanuit het buitenland als je onderweg bent. Het commentaar is een mix van de Engelstalige jongens van Dorna zelf (o.a. Simon Crafar in de pitlane), met het onvermijdelijke Frans – er zijn onderaan het scherm wel knopjes om over te schakelen op de originele Engelse audio, al werken die momenteel nog niet. Fingers crossed voor deze optie in de toekomst.

*UPDATE* via lezers horen we dat http://www.hesgoal.com ook een goed alternatief is, mét Engels commentaar via FOXSports.

Voor wie zich niet aan de wonderen van het web wil wagen, is er nog steeds de uitzending via Tipik in het Frans. Als dat niet volstaat, wordt het helaas geld dokken voor een MotoGP-abo, of via de Eurosport Player.