McGuinness op dieet voor Honda Mugen

Isle of Man TT legende John McGuinness heeft een weddenschap afgesloten met zijn Honda Mugen team voor de TT zero (de race voor elektromotoren). Als McGuinness tien kilo verliest, krijgt hij zijn racemotor.

John McGuinness mag dan wel het record voor de snelste ronde ooit op het eiland Man hebben, maar echt atletisch gebouwd kan je hem moeilijk noemen. Toen hij onlangs op fysieke controle moest bij Honda, verschoten de Jappen dan ook toen de weegschaal boven de 90 kilo uitsloeg.

De Honda Mugen heeft nog het meeste weg van een MotoGP-bike met elektromotor.
De Honda Mugen heeft nog het meeste weg van een MotoGP-bike met elektromotor.

Om McGuinness te motiveren, kwamen de Japanners op de proppen met een weddenschap. De TT-kampioen verzamelt namelijk racemotoren, maar de Honda Mugen TT zero bike is zo exclusief en duur dat Honda er geen afstand van wil doen. Of liever: wilde. Want als McGuinness er voor de TT in juni in slaagt om 10 kilo te verliezen, krijgt hij de onbetaalbare tweewieler gratis en voor niets.

Liposuctie?

Voorlopig blijft John erg rustig bij de weddenschap: “Eerst wilden ze me eind deze maand opnieuw op de weegschaal zitten, maar gezien m’n overdosis kerstkalkoen zie ik dat niet zitten. M’n tactiek is dus om de weging zo lang mogelijk uit te stellen. En ik heb al opgezocht dat een liposuctie rond de 8000 pond kost, dus als het ├ęcht niet lukt…”