Accessoiristen op het salon: ZEOTEC

Zeotec is een jonge, in februari 2014 opgerichte firma, die verdeler is van hoogwaardige technische onderdelen en accessoires voor motoren. Als een van de weinige accessoiristen opteert Zeotec wél voor een aanwezigheid op het Motorsalon van Brussel. MaxxMoto had een gesprek met zaakvoerder Thomas Faes.

Tekst: Renaud Amand
Foto’s: Jonathan Godin

ACCESSOIRISTEN OP HET SALON (deel 2): 5 vragen aan ZEOTEC

ZEOTEC is ondermeer verdeler van Beta werkmateriaal.
ZEOTEC is ondermeer verdeler van Beta werkmateriaal.

1) Met welke producten staan jullie hier?

Je vindt een uitgebreid aanbod op onze stand, gaande van Beta werkmateriaal over Helite airbagjassen en -gilets, Mupo vering, Spark uitlaten en natuurlijk ook nog de MDI accessoires waaronder Hepco & Becker en Puig. Voor elk wat wils met andere woorden.

2) Welk item mogen de bezoekers zeker niet missen?

De Helite airbag jassen zijn misschien niet helemaal revolutionair meer, maar kom zeker langs voor onze spectaculaire demonstratie. We hebben Pépé, de MaxxMoto Old Guy, ter gelegenheid van de opening van het salon reeds opgeblazen (klik hier voor de video) en doen graag met geïnteresseerde voorbijgangers hetzelfde. Demo’s à gogo tot 24 januari! Wie er eentje bestelt op het salon krijgt 10% korting en gratis een extra CO2-capsule.

Onderga de airbag-demo als je durft…
Onderga de airbag-demo als je durft…

3) Veel concurrenten zijn niet meer aanwezig,
maar jullie wel. Waarom?

Het motorsalon is de enige manier om op een korte tijd zoveel dealers en particulieren te bereiken. Het is uiteraard een gigantische investering, maar ik zie geen enkele andere manier om aan zoveel mensen zoveel te laten zien in een keer. Sinds de helft van 2015 is ons gamma gigantisch uitgebreid en dat wou ik duidelijk kenbaar maken aan onze dealers. Er zitten ook enkele merken bij die nog niet verkrijgbaar waren op de Belgische markt en daar willen we de particulieren dan weer kennis mee laten maken.

4) Is jullie aanwezigheid vooral verdeler- of klantgericht?

Uiteraard geven we de uiteindelijke gebruikers heel graag specifiek advies over onze producten, maar wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren. Naar onze verdelers toe is onze aanwezigheid dan weer belangrijk omdat we voor hun specifieke adviezen kunnen geven. Het is ook de kans om al een mooie greep uit ons aanbod te laten zien en eventueel zelfs ons aantal verkooppunten uit te breiden. Kandidaat verdelers die actief zijn in de motorsector worden met open armen ontvangen op stand 8.14. De bar is daarbij altijd geopend!

Spark levert fraaie uitlaten, op de stand trouwens ook mooi geïllustreerd op de MK#7 Trotter.
Spark levert fraaie uitlaten, op de stand ook mooi geïllustreerd op de MK#7 Trotter.

5) Hoe ziet voor u een ideaal motorsalon er uit?

In essentie ben ik zeker niet ontevreden over het hele opzet. Ja, het is lang, maar het blijft de hoogmis van de auto’s en motoren in België. Het is voor kleine bedrijven met weinig personeel een hele opgave om gedurende de hele periode (+ opbouw en afbraak) alles bol gewerkt te krijgen en ook de deelname prijs ligt erg hoog. Die combinatie maakt het financiële totaalplaatje niet bepaald licht verteerbaar. Naar mijn mening is het de uitdaging voor de organisatoren om te maken dat de bezoekers meer te zien krijgen op accessoiregebied – zowel bij de motoren als bij de auto’s trouwens – en dat kunnen ze denk ik alleen maar bereiken door de aanwezigheid voor kleine bedrijven financieel minder belastend te maken.

Meer informatie: zeotec.be. Wie langs gaat op stand 8.14 kan trouwens meedoen aan de Helite wedstrijd en enkele fraaie prijzen in de wacht slepen. Hoofdprijs is een Helite Touring motorjas met een winkelwaarde van 699 euro!