MaxxEvent: Fly Low III

Indien we in 2016 met MaxxMoto op één evenement aanwezig wouden zijn, dan was het wel Fly Low. Deze coole motorhappening, waarin klassiekers en café racers centraal staan, die doorgaat op zondag 15 mei in Brugge, daar moesten we zijn. Om die reden spraken we eind januari af met organisator Andy Geeroms, vlak voor de opening van zijn Hermanus winkel. “Gasten, met de winkel zie ik het eigenlijk niet meer zitten om het helemaal alleen te doen. Willen jullie geen partner zijn?” De CEO en ikzelf wisselden een blik uit en antwoorden na een milliseconde bedenktijd mooi in koor en uit volle borst: Absoluut!

Fly Low tracker

Tekst: Renaud Amand
Foto’s: Fly Low, Jonathan Godin

Wat is Fly Low?

Nostalgie en kunst, klassiekers, café racers en rat bikes. Shedbuilds en probuilds. Skatepark, knappe kapper, eten en natuurlijk drinken. Fly Low is aan zijn derde editie toe en uitgegroeid tot een jaarlijks evenement in Brugge, gecreëerd door Andy Geeroms om mensen samen te brengen. ‘Alternatieve’ mensen die niet bang zijn om iets anders te doen, te proberen, te dragen, te rijden. De sfeer die er heerst is vergelijkbaar met wat je ervaart wanneer je terecht komt en geaccepteerd wordt in een grote familie. Hier zijn vreemdelingen gewoon vrienden die elkaar nog niet ontmoet hebben. Vrienden die misschien niet zo snel rijden, maar toch lekker laag vliegen.

Fly Low overizicht II

De Show

Speciale motoren zijn de ster van dit evenement en ze staan dan ook centraal in de spotlights. Dit jaar hebben we alle zalen van het Entrepot afgehuurd om in totaal een zestigtal exclusieve motoren in volle glorie te kunnen showen. Het draait daarbij niet alleen om zelfbouw, maar ook om prachtige, zeldzame klassiekers. Zo zal je er onder andere een BMW R4, Honda RC30, HONDA RC45, Ducati Paul Smart, Brough Superior, 500 Gillet, Yamaha RD500 en Suzuki Wankel kunnen bewonderen, maar ook nog veel meer. Uiteraard zijn de meest toonaangevende zelfbouwers ook nog steeds van de partij. Wrenchmonkees, MotoKouture, Gunnars House of Kustom, Deep Creek Cycleworks, KruzCompany,… allemaal hebben ze hun aanwezigheid reeds toegezegd!

Fly Low Special binnen

NIEUW: TEST RIDES

Tijdens deze derde editie van Fly Low kan je voor het eerste actief zelf rijden, want MaxxMoto organiseert er in samenwerking met Ducati, Triumph en Yamaha de hele dag lang testritten met moderne klassiekers. Boek een testrit met een Ducati Scrambler, Yamaha XSR700, XSR900, XJR1300, XV950 of met Triumph’s nieuwe Street Twin, Bonneville of Thruxton. Ontdek Brugge en omgeving tijdens een begeleid ritje van een half uur en maak gratis kennis met de troeven van een moderne klassieker. Inschrijven doe je gewoon ter plaatse op de stand van het respectievelijke merk.

Scrambler07Bonneville_T120_2016_YAM_XS700_EU_DNGM3_ACT_007

Randanimatie

Uiteraard gaan we verder dan alleen maar het tonen van motoren. Zo is er ook een barbier aanwezig, net als enkele kunstenaars die motorbloed door de aders hebben stromen. Op het buitenplein tref je de standen aan met de moderne klassiekers van Ducati, Triumph, Norton en Yamaha, alsook diverse kleinere accessoiristen en specialisten. Een greep uit de standhouders: Menze Kwint, Hermanus, Frank Bouwmeester, Monkeefist Photography en Dead Boy Kustoms. Maar eigenlijk begint het al op de toegangsweg, waar je skaters bezig kan zien in het skatepark, gevolgd door de parking die voor een stukje wordt gereserveerd voor oldtimer vierwielers.

Fly Low barbier

Food & Drinks

Een zondags dagje uit kan uiteraard niet geslaagd zijn zonder de nodige spijzen en dranken. Naast het traditionele bier en frisdrank, hebben we ter plaatse een heuse barista die de lekkerste koffie voor je maakt, heerlijke gourmet hamburgers en een ambachtelijk frietkot. Allemaal uiteraard in de gezellige retro sfeer.

Fly Low people

Dankzij de gezellige, losse sfeer is het een uitgelezen dagje uit voor motorminnende families. Kortom, Fly Low is cool en jong (en jij bent zeker cool en jong genoeg om er van mee te komen genieten.) Een toegangskaartje ter plaatse aanschaffen kost 6 euro, wie op voorhand een ticket bestelt, mag binnen via de fast track voor slechts 5 euro. Enkel VIP-treatment is goed genoeg? In ruil voor 15 euro krijg je een toegangsticket, Gourmet hamburger, twee drankjes en de prachtige, hieronder afgebeelde event poster. Voor presale tickets, klik hier.

Flyow_Kleur