Man betrapt aan 293km/h in Noorwegen, anderhalf jaar celstraf(!)

Een 31-jarige man uit Noorwegen is tegen de lamp gelopen nadat de politie zijn onboardcamera checkte. Op het toestel bleken enkele filmpjes te staan van serieuze snelheidsovertredingen, zo serieus zelfs dat hij ervoor naar de gevangenis moet.

Vooraleer je in paniek slaat, je GoPro in de vuilbak gooit en al je SD-kaartjes verbrandt, kan het geen kwaad om erbij te zeggen dat de rijder in kwestie niet zomaar gecontroleerd werd. Hij was al meerdere keren gesignaleerd door de politie en op de bewuste dag van de controle werd hij ook reeds twee keer gespot (vermoedelijk wegens te snel rijden of onverantwoord rijgedrag).

Derde keer goede keer, en toen de politie hem stopte, ontdekte ze een onboardcamera waarop de ene na de andere zware overtreding gefilmd was. Om een overzicht te geven van enkele snelheidsovertredingen (na correctie) in hun respectieve zones.

30 zone: 69 km/h

50 zone: 154 – 112 km/h

60 zone: 164 – 210 – 216 km/h

80 zone: 234 – 254 – 263 km/h.

In totaal beschreef de politie ‘slechts’ 56 zware overtredingen op basis van wat er in de filmpjes te zien is, waarbij de uitschieter een tripje aan 293km/u op de teller (263 gecorrigeerd) door de Eiganestunnel in Stavanger de uitschieter is.

“Wasn’t me

Of de 2016 BMW S1000RR van de rijder in beslag genomen werd, is niet vermeld, al was het vooral de verklaring van de man voor deze overtredingen die bijdroeg aan het zware vonnis. Hij bleef in de rechtbank namelijk beweren dat hij de motor eerder had uitgeleend aan een anonieme vriend. /Facepalm

Ondanks het feit dat zijn stem en accent meerdere keren te horen waren, bleef de overtreder Shaggy’s advies volgen, tot grote verbazing van de rechtbank. Zijn gebrek aan schuldbesef in combinatie met de herhaaldelijke overtredingen dwong de rechter tot een strenge uitspraak: 1,5 jaar celstraf. Hiertegen kan de man nog in beroep gaan, al bestaat daarbij de kans dat die periode in de gevangenis nog zal oplopen.

Een heel klein stuk van het filmpje vind je hier. Toegegeven, een smal tunneltje om zo snel door te knallen.