7,8,9 oktober: 35ste Mettet Superbiker!

Speciale 35e jubileumeditie 

Op 7, 8 en 9 oktober 2022 vindt de 35e editie plaats van de Elf Moto Superbiker, de belangrijkste supermoto-meeting ter wereld. Afspraak op het voormalige stratencircuit van Mettet voor een feestelijke editie, op én naast de piste.

Na een zeer geslaagde 34ste editie, gevolgd door meer dan 20.000 toeschouwers, met fantastisch spannende wedstrijden die tot in de laatste bocht werden uitgevochten, maakt het Circuit Jules Tacheny in Mettet zich klaar om dit uitzonderlijke evenement opnieuw te verwelkomen. De 35e editie van de Elf Moto Superbiker wordt één groot feest !


Alle toppiloten verzamelen zich in Mettet
 

Zoals elk jaar willen de beste piloten ter wereld de Elf Moto Superbiker in geen geval missen. In de categorie “Prestige” zouden titelhouder Marc-Reiner Schmidt, de meervoudige wereldkampioen Thomas Chareyre, de meervoudige Britse kampioen Chris Hodgson, het Duitse wonderkind Jan Dietenbach, de voormalige crossman Richard Fura, en vele anderen aanwezig moeten zijn. Naast deze kampioenen zal ons land niet onderdoen voor onder meer de kopstukken Romain Kaivers, Romeo Fiorentino, Loucas Capone en Sébastien Bouillon.

In de categorie “Starbiker” mag Mettet de Isle of Man TT-rijders Davey Todd en Connor Cummins verwelkomen, maar ook de Europees kampioen Pierre-Yves Bian, onze wereldkampioen endurance Xavier Simeon, de Superbike-kampioen Vincent Lonbois en de flat-track specialist Stéphane Mezard.

Tenslotte wil RUMESM, de organiserende club, zoals elk jaar het publiek verbazen met een freestyle show van wereldklasse. Dit jaar haalt de club alles uit de kast, want de X Games kampioen, de Duitser Luc Ackermann, heeft toegezegd om deel te nemen! De FMX-superster zal omringd worden door de beste freestyle riders van het moment, Gilles Dejong, Mike Van Dijck en Giles Goethals. Ook nieuw dit jaar: de Fransman David Tharan zal de toeschouwers trakteren op een unieke freestyle show… op een quad! Ook de Belgische rijzende ster, Julien Vanstippen, zal voor de 1e keer aanwezig zijn met een speciale ramp om frontflips te maken !

Wat het stuntrijden betreft, zal de Litouwer Aras Gibieza Arūnas, één van ’s werelds bekendste stuntrijders, de toeschouwers verrukken met zijn adembenemende acrobatiek.

Speciale 35e jubileumeditie: een uniek muziekfestival

Dit jaar wordt de feestelijke sfeer van de Elf Moto Superbiker ’s avonds voortgezet met het After Race Festival. Op het programma: 2 dolle avonden met muziek en optredens. Op vrijdagavond vanaf 18.00 uur is het tijd om te rocken met de coverbands Slick, Replay en Mother Cover. Dat wordt al geweldig feestje! Het After Race Festival gaat echter verder op zaterdagavond vanaf 18 uur, deze keer met de beste Belgische DJ’s op de decks. Mademoiselle Luna, DJ Ghost, Jelle Van Dael, Dave Lambert, Heikki en Nico Parisi zullen aanwezig zijn om het publiek te laten dansen op stevige beats.

Om toegang te krijgen tot het After Race Festival heb je een weekendticket voor de Elf Moto Superbiker nodig, of kun je een apart After Race Festival ticket kopen (in voorverkoop of ter plaatse). Het After Race Festival is voor iedereen toegankelijk, ook voor wie overdag niet naar de Elf Moto Superbiker komt.

Challenges voor alle rijders, jong en oud, mannen en vrouwen

Nog een grote nieuwigheid in 2022: naast de Elf Moto Superbiker organiseert het Circuit Jules Tacheny drie nieuwe Challenges: Juniors, Vintage en Ladies.

De Mettet Junior Challenge is bedoeld voor toekomstige jonge kampioenen tussen 10 en 14 jaar die hun talent willen tonen aan een groot publiek en aan de beste Supermoto-rijders ter wereld. De MettetSupermoto Vintage Challenge wordt georganiseerd voor piloten van minimaal 30 jaar oud die in het bezit zijn van een oldtimer Supermoto van vóór bouwjaar 2004. De Mettet Supermoto Ladies Challenge is enkel gereserveerd voor vrouwen op een TM Supermoto die door de organisatie ter beschikking wordt gesteld.

Tot slot is de seniorencategorie terug waarin piloten ouder dan 45 jaar deelnemen.

Freddy Tacheny, voorzitter van de RUMESM (Royal Union Motor Entre Sambre et Meuse), organisator van de Elf Moto Superbiker: ‘Toen wij in 1984 met Michel Fiévet, onze vroegere voorzitter, de Elf Moto Superbiker lanceerden, had ik mij het succes dat wij zouden kennen bijlange niet kunnen voorstellen. Vandaag is Mettet een referentie geworden in de supermoto discipline en daardoor is onze stad bekend over de hele wereld. Als ik de sleutel tot ons succes moet verklappen, dan is het dat we proberen ons elk jaar te vernieuwen met een rijdersplateau van topniveau en animaties die alle doelgroepen kunnen aanspreken. Wij kunnen ook rekenen op vele vrijwilligers en de steun van de stad, zonder dewelke de Elf Moto Superbiker niet zou kunnen bestaan. Ik wil hen uit de grond van mijn hart bedanken. Ten tweede wil ik de link met feest en muziek onderlijnen, die altijd sterk is geweest met grote sterren die kwamen optreden zoals Axelle Red of Machiavel, om er maar een paar te noemen. Dit jaar innoveren we met een muziekfestival, onder een grote tent, open voor iedereen, ook voor mensen die overdag niet naar de wedstrijden komen kijken. Dit is een geweldige kans om met ons te komen feesten, of je nu een motorfan bent of niet.’

Tickets

Om er zeker van te zijn dat u deze buitengewone jubileumeditie niet mist, zijn er voorverkoop- en campingtickets beschikbaar – nog steeds aan dezelfde prijzen als in 2021!
Het weekendticket geeft niet enkel toegang tot het event, maar ook tot parking, entertainment, de paddock en het After Race Festival op vrijdag en zaterdag.

  • Weekendticket voor volwassenen: 50€ in voorverkoop (tegenover 65€ ter plaatse tijdens het weekend zelf)
  • Weekendticket volwassene + Camping: 75€
  • Weekendticket voor kinderen (12-17 jaar): 30€ in de voorverkoop (tegenover 40€ tijdens het weekend zelf)
  • Weekendticket voor kinderen (12-17 jaar) + Camping: 55€
  • Tickets enkel voor zondag: volwassene 40€ in voorverkoop (tegen 50€ op de dag zelf) / kind 20€ in voorverkoop (tegen 30€ op de dag zelf)
  • After Race Festival ticket: 20€ voor beide avonden
  • Gratis voor kinderen onder 12 jaar

Tickets in voorverkoop kunnen tot donderdag 6 oktober middernacht worden aangekocht op de website van de Elf Moto Superbiker of via TicketMaster.