Livio Loi naar de World Supersport 300

Livio Loi maakt volgend weekend zijn comeback in de World Supersport 300 in Donington. Hij treedt er aan met de Kawasaki van het 2R Racing team.

Het is een jaar stil geweest rond Livio Loi. De stopzetting met de Reale Avintia Academy vorig jaar na de race in Assen maakte een abrupt einde aan zijn Moto3-carrière.

Nu, bijna dag op dag een jaar later, komt hij weer in actie. Tijdens de WorldSBK races op het circuit van Donnington Park volgend weekend zal de belg aantreden in de World Supersport 300. Loi zal met de Kawasaki Ninja400 rijden van het 2R Racing Team. Hij kondigt meteen ook aan dat hij ook de overige 3 races van het seizoen in die klasse zal deelnemen.

“Ik heb een kans gekregen om op een Kawasaki bij het 2R Racing Team in de WorldSSP300 klasse uit te komen”, laat Loi weten. “Het voor het eerst in een jaar dat ik weer op een groot circuit kan racen. Ik zal zoals het nu lijkt het hele seizoen voor dit team in de 300 klasse gaan uitkomen.”

De reden waarom we Loi niet eerder in actie zagen, had alles te maken met misgelopen onderhandelingen. “Het is niet simpel geweest. We hadden wel opties openstaan voor dit seizoen, maar dat is mis gegaan in de onderhandelingen. Daardoor zit ik nu bijna een jaar stil”, vertelt hij. “Ik heb wel vollenbak getraind tot dit moment, maar ik heb weinig op de motor gezeten. Voor mij is het een jaar geleden dat ik echt geracet heb. Maar een coureur heeft het racen altijd in zich en dat verleer je niet. We gaan dan ook naar Donington om er alles aan te doen om gelijk vooraan te rijden. We gaan zien of dat lukt.”

Het afgelopen jaar heeft de Belg hard gewerkt. Het tij kan in de motorsport snel keren, en dat deed hem beseffen dat er nog een leven is naast de sport.

“Je kunt niet van niks leven en natuurlijk heb ik ook een leven buiten het rijden. In afgelopen jaar heb ik van alles opgebouwd en nu heb ik alles goed voor elkaar. Eigenlijk is racen mijn werk, maar als dat wegvalt heb ik nu iets om op terug te vallen. Je weet het nooit in de motorsport en er kan dan ook bijna niks meer gebeuren waar ik versteld van sta. Als je zoveel tegenslag krijgt als ik heb gehad moet je ook zekerheid hebben.”

Voor het seizoen 2020 liggen er ondertussen een aantal opties op tafel. Die zekerheid was extra belangrijk nu Loi ook aankondigde dat hij papa wordt. Livio en zijn vriendin Yasmin verwachten hun eerste kindje in september.

Voor wie Livio Loi wil volgen tijdens de races: hij zal dit seizoen niet met zijn gebruikelijke nummer 11 rijden, maar het nummer 57 dragen waarmee ook zijn vader altijd racete.

Bron: racesport.nl

This image has an empty alt attribute; its file name is f4fbc9b462502642e9d2513573d3bdd0.jpg
Write caption…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.