KTM ‘Academy of Speed’: Trackdays met begeleiding van MotoGP-sterren!

KTM organiseert komende zomer haar eigen Trackdays.

Het oranje merk trommelt haar MotoGP en ex-MotoGP rijders op als instructeurs voor de ‘Academy of Speed’. De Academy houdt halt op de Salzburg Ring, Red Bull Ring en Automotodróm Slovakia Ring waar voortaan dus ook amateurpiloten kans maken op een opleiding op wereldniveau. De prijzen starten aan €450 voor een dagje in de beginnersgroep tot €3.490 voor een weekend bij de pro’s. Dat lijkt misschien duur voor een dagje op de piste, maar kan je echt een prijs plakken op de inzichten van Brad Binder, Miguel Oliveira of Dani Pedrosa? Boeken die handel!

PERSBERICHT

RACE. RUST. HERHAAL: KTM LANCEERT NIEUW ‘ACADEMY OF SPEED’ CIRCUITPROGRAMMA VOOR 2024
Slechts een kleine minderheid krijgt de kans om de volle kracht van een sportmotor te voelen op zeer moderne motorsportcircuits. Maar er is niets dat ons ervan weerhoudt om te dromen, toch? Wel, KTM wil nu rijders stevig in de realiteit trekken, en de KTM Academy of Speed is een gloednieuw initiatief dat in 2024 van start gaat en oranje passie, service en hartslagverhogende emoties naar de klantencircuitervaring zal brengen.

Gedurende drie evenementen op drie wereldklasse circuits in juni, juli en september 2024 zal de KTM Academy of Speed zowel oude als nieuwe rijders uitnodigen naar het merk (en naar het circuit) om te proeven van snelle, hoogwaardige begeleiding en hoge adrenaline met een premium randje.Er zijn 72 plaatsen per dag, elke dag, op de Salzburgring en Red Bull Ring (beide in Oostenrijk) en de Automotodróm Slovakia Ring, die zullen worden verdeeld tussen drie groepen: Rookie, ambitieuze Amateur en Pro.

Er zullen instructeurs en KTM-ambassadeurs zijn voor elk niveau. Verder zal er hulp en coaching zijn van mensen zoals MotoGP™-sterren en voormalig GP-coureur en MotoGP Team Manager Mike Leitner, zowel op als naast de baan. ‘Pro’-rijders (diegenen met uitgebreide circuitdagervaring en die streven naar het verder verkorten van rondetijden) kunnen genieten van het volledige tweedaagse programma met verbeterde technische ondersteuning, en een pitboxopstelling met een zit- en uitrustingsruimte. Een avonddiner en entertainmentprogramma voor iedereen zal een gemeenschapsgevoel bevorderen: de KTM Academy of Speed wil eersteklas instructie bieden en onvergetelijke momenten creëren, zowel wanneer het vizier dichtgeklikt wordt als wanneer de lederen pakken worden opgeborgen en de verhalen vloeien.

De KTM Academy of Speed is het geesteskind van voormalige Grand Prix-rijders en het resultaat van KTM’s eigen passie voor het asfalt. In 2023 behaalde Red Bull KTM Factory Racing twee MotoGP Sprint-overwinningen en stond negen keer op het podium, waarbij ze 4e eindigden in het kampioenschap met Brad Binder en 2e in het constructeursklassement.

KTM weet hoe een motor te bouwen. De Grand Prix-winnende competitiviteit van de KTM RC16 en de KTM RC4 in Moto3™ heeft in de afgelopen 11 jaar talloze overwinningen, podia en kampioenschappen verzameld.De KTM Academy of Speed 2024 zal snel vollopen. De bevestigde dagen zijn:Salzburgring, Oostenrijk: 20-21 juni 2024Red Bull Ring, Oostenrijk: 17-18 juli 2024Slovakia Ring, Slowakije: 4-5 september 2024Het programma is exclusief voor wat het biedt, maar verwelkomt rijders van alle vaardigheden. De KTM Academy of Speed is gecreëerd om motorraceliefhebbers, KTM-eigenaren en fans van het merk aan te spreken en vervolgens rijders die nieuwsgierig zijn naar hun capaciteiten en die de volgende stappen of grenzen willen verkennen.Voor meer informatie en, cruciaal, om een plek te reserveren op een van de KTM Academy of Speed-dagen van 2024 via het online boekingsplatform, klik HIER