Gresini / Marquez MotoGP onthulling op 20 januari

Team Gresini zal haar motorfietsen voor 2024 van onder het doek halen op 20 januari. Een fel geanticipeerd MotoGP-event, niet in het minst door de carrièrestap van ene zekere Marc Marquez.

Dat de wissel van Repsol Honda naar Gresini (Ducati) de meest besproken transfer van komend jaar is, hoeft geen betoog. Marc Marquez is de meest gelauwerde MotoGP-piloot en dan staan de camera’s natuurlijk gericht op de motor waarin hij in 2024 zal aantreden.

Na een eerste succesvolle test volgend op de seizoensafsluiter in Valencia staan de verwachtingen hoog gespannen voor Marquez. Afgelopen seizoen moest hij het nog stellen met een compleet oncompetitieve Honda en daar lijkt nu verandering in te komen dankzij de overstap naar Ducati. Na enkele jaren van blessureleed en chassisproblemen bij Repsol-Honda noteerde Marquez voor 2023 enkel het record voor de meeste crashes, maar in de test blonk hij meteen uit met snelle tijden.

Of zich dat ook gaat vertalen in mooie races en resultaten voor volgend seizoen, blijft echter nog een groot vraagteken.