Krämer bouwt Duke 890R om tot Super Hooligan 

De mannen bij Krämer kennen ondertussen wel wat van het maken van hyper exclusieve, sportieve motorfietsen. Tot voor kort ging het enkel over gekuipte racers die de basis vormden voor KTM’s RC 8C. Deze keer gooien ze het over een andere boeg met een Super Hooligan Concept.

De cijfer zijn alvast om te watertanden: 130 pk en maar 140 kg, net geen 1:1 verhouding dus. De motorfiets is gebaseerd op hun eigen GP2-890R en werd nog een tikkeltje lichter en agressiever gemaakt. WP voorziet de vering en Brembo de remmen. Het lichtgewicht chassis werd verstevigd met carbon en titanium en afgewerkt met een lichtgewicht recht stuurtje.

De motor is origineel afkomstig uit KTM’s Duke 890 maar werd voorzien van een nieuw uitlaatsysteem om het standaard vermogen nog wat op te krikken. Een quickshifter en race display werden ook toegevoegd.

Wie KTM al een tijdje volgt kent ongetwijfeld stuntrijder Rok Bagoros die met zijn eigen bedrijf; Bagoros Performance tal van kleine en grote modificaties aanbied voor KTM motorfietsen. Door de samenwerking tussen Krämer en Bagoros lijkt het erop dat het niet veel langer een concept bike zal zijn, maar dat hij ook echt de verkoop in gaat. 

In deze uitvoering kost hij rond de 30.000€, of dat kunnen we toch afleiden, uit hun vorige modellen en bijhorende prijskaartjes. Willen ze bij Krämer de ultieme hooligan ook straatlegaat verkopen, dan kunnen ze er niet omheen om terug verlichting, nummerplaathouder en een andere uitlaatlijn te voorzien. Hiermee zal hij noodgedwongen enkele kilo’s bijkomen…

Het blijft dus een vraagteken of de de Super Hooligan 890R ooit in het wild zien, al is het in beperkte oplage. Los daarvan applaudisseren we voor deze concepten die in een steeds braver en groener worden de wereld ons toch nog even laten dromen van de absolute motorfiets om alle regels mee te breken.