Koopje van de week: Indian Bagger RR

Indian gaat een ‘homologatiespecial’ van haar Bagger-racer verkopen. OK, dit heeft niets met homologatie voor een raceklasse te maken, maar het gaat wel om een erg nauwkeurige kopie van Tyler O’Hara’s winnende Challenger RR in de AMA Bagger series. Aangezien Tyler tweemaal kampioen werd met het nummer 29, worden er 29 exemplaren verkocht, waarvan verwacht wordt dat de meeste in de States blijven, al kan je er via de Franse of Duitse importeur ook aan geraken.

Wat is dat nu net, zo’n Indian Challenger RR? Wel, hoewel we vertrekken van een Indian Challenger, blijft er weinig origineel over. De racemotoren zijn full factory specials die uitgerust zijn met Öhlins vering (FGR vork en TTX demper achteraan), Brembo M4 remmen met EBC rotors en SBS remblokken, maar da’s uiteraard niet alles.

Achter de custom kuip schuilt een AIM DL2 volledig instelbaar dashboard met datalogger, Dunlop voorziet slicks om rond de 17″ smeedvelgen te leggen, en naast een lading carbon (waaronder ook de ‘bagger’ zijtassen) ging S&S helemaal los op het motorblok. De riem werd vervangen door een ketting, er werd een open race uitlaat voorzien, en ook de volledige cilinderkoppen werden aangepast voor extra paardjes en Newtonnetjes. Tot slot is er ook een handige bellypan om de olie op te vangen als de V-twin het onderweg begeeft.

Prijskaartje? 92.299 Amerikaanse dollars, wat omgerekend zo’n 85.000 euro is. Prikje!