Een Harley-Davidson voor minder dan €5.000?

Harley-Davidson heeft in Azië zonet de X350 onthuld. De motor is het resultaat van een samenwerking met de Chinese QJ Group die in Europa ook actief zijn met Benelli. Of de kleine HD ook naar Europa komt, lijkt onwaarschijnlijk, al blijft het wel een interessante tweewieler.

Harley’s pogingen om lichtere motoren te maken, waren nooit echt succesvol. Zo ongeveer alles van de kleine Sportsters tot 750cc Indische Street Rod kon nooit helemaal de verwachtingen waarmaken, al zou het merk in Azië nu wel eens succes kunnen oogsten. Het merk is er immers populairder dan je zou denken en voortaan kan je er al voor (omgerekend) €4.500 lid worden van de Harley Owners Group.

De basis is identiek aan die van deze Benelli BN302

Wat mogen we verwachten van de X350? Wel, hetzelfde als we zagen bij de Benelli BN302: 34pk en 31Nm uit een 353cc paralleltwin. Gelukkig grijpt Hadee wel terug naar haar Americana flattrack looks met wat stijlverwijzingen naar de XR750’s van weleer. Voor Europa zit er trouwens iets gelijkaardigs met elektrische aandrijving in de pijplijn…