Buell presenteert ‘Super Touring’: Toeren met 185pk

De Daytona Bike Week was het ideale excuus voor Buell om groots uit te pakken. Het merk presenteerde de Super Touring, een sporttourer op basis van het gekende 1200 motorblok met 185pk.

Buell gaat ver buiten de comfort zone met een wel erg aparte toerer. De dikke Adventure koffers, de kleurstelling, dikke koplampen…het is niet bepaald wat we gewend zijn van sporttoerers, maar van Buell kan je natuurlijk zoiets verwachten. De hoofdontwikkelaar Jacob Stark geeft in het persbericht aan dat het merk nieuwe pistes wil onderzoeken en dat een ST ideaal is als basisplatform.

CEO Bill Melvin voegt nog toe dat Buell er vooral aan werkt om opnieuw een sterk merk neer te zetten na een zeer woelige geschiedenis (met faillissement na faillissement, nvdr.). Of dat gaat lukken in het drukke toersportsegment is natuurlijk maar de vraag. De prijs van de motor (+-24.000 euro omgerekend) ligt in de buurt van van de Super Duke GT, maar dan zijn er nog concurrenten zoals de sterke BMW S1000XR en Ducati Multistrada.

Of deze motor überhaupt naar Europa komt, is nog maar zeer de vraag, al is het op z’n minst nog eens een leuk nieuwtje in tijden van Chinese kopietjes en elektrobrommers…