Koopje van de week: Ducati MH900E Prototype

Je hebt zeldzame motorfietsen, héél zeldzame motorfietsen, en dan heb je het soort hyperexclusieve fabrieksprototypes die al legendarisch zijn, nog vooraleer de eerste productiemotor af is. Ducati’s MH900e Prototype hoort in die laatste categorie en als je centen op overschot hebt, dan weet je nu wat te doen.

Het MH900e Prototype is het fabrieksprototype dat gemaakt werd door het ontwerpteam van Pierre Terblanche. Deze motor moest een modern eerbetoon zijn aan de 900SS waarmee Mike ‘The bike’ Hailwood de TT op het Eiland Man won, en na heel veel positieve reacties op de eerste schetsen, kwam er in 2001 en 2002 een gelimiteerde productie van 2.000 stuks.

Die motoren zijn ondertussen op zich al verzamelobjecten, niet in het minst omdat ze via het internet uitverkocht waren op 31 minuten. Maar dit prototype speelt dus nog in een andere klasse. Het is een uniek showbeest dat bovendien in perfecte staat gehouden werd. Nul kilometer op de teller, nooit ingeschreven, nooit bereden.

Meer info vind je op de verkoopsite en je hebt zelfs nog tot vrijdag om te beslissen. Voorlopig staat het bieden op amper 12.250 pond…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd