Kawasaki presenteert Z H2: 200pk supercharged nakedbike

Kawasaki heeft zonet op de Tokyo Motor Show haar gloednieuwe Z H2 gepresenteerd. Deze nakedbike beschikt over de supercharger technologie die we eerder op de H2 en H2SX zagen en is goed voor 147kW oftewel 200pk.

Het nieuws over een supercharged nakedbike deed al langer de ronde en na een lading gelekte spypics kunnen we de Z H2 nu eindelijk van onder het doek halen. Wie zich verwachtte aan een H2 met een recht stuurtje, krijgt helemaal gelijk, al komt er uiteraard net iets meer bij zien.

De Z H2 lijkt wel een greatest hits compilatie van de topmodellen uit het Kawasaki gamma. Zo zien we een hele hoop elementen vanop de Versys en H2 SX (Quickshifter, TFT-dashboard, elektronica-opties), het veelbesproken motorblok met drukvulling van de H2 en daaraan toegevoegd nu ook een dubbelzijdige achterbrug die ontworpen werd met de knowhow en technologie van de ZX-10R. Ik hou je niet langer in spanning, hieronder alle foto’s en technische details. Zoals gebruikelijk is het nog wachten tot even na de EICMA begin november op prijsinfo.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.