IOM TT Zero wordt opgeschort

De TT Zero, ofwel de race tussen elektrische motoren op het eiland Man wordt na tien jaar opgeschort. De organisatoren willen samenzitten met de voormalige deelnemers en fabrikanten om te zien of er in de toekomst nog een elektrische TT komt.r

Net nu we in het MotoGP-circus een elektrische klasse hebben, gooien ze op het eiland Man de handdoek in de ring. Of toch tijdelijk, want de organisatie spreekt van een moratorium of wel een tijdelijke stopzetting. De officiële melding klinkt als volgt:

“Als eiland blijven we toegewijd aan de principes en passie die iedereen binnen de TT Zero en de industrie van schone energie motiveren. Onze bedoeling is om het evenement op te schorten om de motorindustrie de tijd te geven om op het technologisch punt te komen waar sommige individuele raceteams en universiteiten al geraakt zijn. We blijven erg trots op alle prestaties die neergezet zijn in de TT Zero en blijven nauw samenwerken met de industrie en de fabrikanten, zonder de druk en focus om een raceformat neer te zetten dat bouwt op de succesformule die we totnogtoe hadden.”

Bron: iomttraces.com

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.