H-D hervat LiveWire productie

De veelbesproken productiestop van Harley-Davidson’s elektrische LiveWire blijkt een scheet in een fles te zijn. De Amerikaanse PR-dienst liet intussen weten dat de stop er kwam omwille van een uitzonderlijk geval.

Een probleem met één enkele motorfiets kreeg heel Harley’s PR-dienst, de wereldpers en alle lovers en haters van het merk op de achterpoten. Het merk liet immers weten dat eigenaars van de dure e-bike hun tweewieler enkel aan de gelijkstroom snelladers mochten laden, wat toch een stuk minder praktisch is dan hem even thuis in te pluggen. Deze maatregel is (voor alle duidelijkheid) nu dus niet meer nodig, zo liet H-D weten aan o.a. technologiewebsite TechCrunch.

Gespannen

Het nieuws van afgelopen week maakte vooral duidelijk hoe strak de snaren bij H-D zijn gespannen over hun elektrische vlaggenschip en hoe gevoelig de meningen hierover zijn. Ook onze eigen Facebook-pagina veranderde al snel in een microcosmos gevuld met elektrohaters, – voorstanders en zelfs de medewerkers van het merk die duidelijk op de tenen getrapt waren.

Nu twijfelen we er geen seconde aan dat Harley dit irritante voorval te boven komt, al zijn we vooral benieuwd naar de plannen van het merk op lange termijn. Als LiveWire-gate iets aan het licht gebracht heeft, dan is het wel hoe nauwkeurig iedereen dit soort prestigeprojecten in de gaten houdt.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.