Kawasaki presenteert de gloednieuwe Ninja 125 en Z125

Kawasaki komt in 2019 met twee opvallende nieuwkomers in de 125 cc-klasse, Daarmee maakt Kawasaki het je best lastig: kies je voor de supersportieve Ninja 125, of de lekker agressieve, naakte Z125?

De nieuwe Ninja 125 en de Z 125 zetten nieuwe maatstaven in de A1-klasse als het gaat om design en styling. En dat is niet voor niets: volgens een Europees onderzoek van Kawasaki’s R&D-afdeling stellen potentiële klanten hoge eisen aan het uiterlijk van hun machine, maar ook betrouwbaarheid en de reputatie van het merk scoren eveneens hoog. En dus heeft Kawasaki alles op alles gezet om de nieuwe A1-motoren een uitstraling mee te geven die in dezelfde lijn ligt als hun topmodellen.

De Ninja 125 en Z125 zijn de perfecte keuze voor jonge motorrijders die liever met een motorfiets rijden in plaats van een scooter. Maar ook de meer ervaren motorrijders vinden in de 125cc-machine de perfecte balans tussen vermogen, prestaties en de fysieke afmetingen. De nieuwe modellen bieden motorisch dan ook een sterk middengebied en een opwindend eindschot in de hoge toerentallen. Dat is niet zo vreemd, want ze hebben hetzelfde technische DNA, dat bestaat uit een 11 kW sterke, watergekoelde eencilindermotor in een slank trellis frame van stalen buizen – dezelfde technologie die ook gebruikt werd bij de Ninja H2, het iconische supercharged topmodel.

De nieuwe Z125 biedt vrij zicht op de technologie dankzij het unieke Sugomi-design. Dat verleent de Z125 biedt de kenmerkende, compromisloze uitstraling waar de Z-serie om bekend staat, maar met volwassen afmetingen en een zeer toegankelijke zithoogte van 815 mm. Daarmee is de Z125 de ideale opstap in het zo populaire naakte segment dat door de Kawasaki Z-familie wordt gedomineerd.

Het silhouet en de graphics van de nieuwe Ninja 125 zijn een directe verwijzing naar de Ninja ZX-10RR, waarmee Jonathan Rea de wereldtitel in het WK Superbikes maar liefst driemaal in de wacht wist te slepen. In het zadel merk je ook direct dat deze machine de afmetingen en het gevoel van de grotere inhoudsklassen bieden, gekoppeld aan een prettige, lage zithoogte van slechts 785 mm. Zo biedt de Ninja 125 een fantastisch totaalpakket om je sportieve aspiraties waar te maken.

De Ninja 125 en Z125 zetten in 2019 nieuwe maatstaven op het gebied van stijl en prestaties in de A1-klasse. De enige vraag is, met welk van de twee je naar huis gaat?

Voor de volledige informatie en specificaties van de 2 nieuwe 125cc-modellen is het nog even wachten tot 2 oktober wanneer de motoren voorsteld zullen wordne op de Intermot in Keulen, Duitsland. Voor meer informatie en een dealer in jouw buurt kan je ook terecht op www.kawasaki.be.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.