Advertorial: Harley-Davidson schakelt tandje hoger met nieuwe FXDR 114

Harley-Davidson brengt met de nieuwe FXDR 114 een hardcore agressieve dragster met een wel zeer high-tech randje. Het is een compromisloze power cruiser geworden die een heel nieuw niveau van performance toevoegt aan de al impressionante Harley-Davidson line-up. En je kan hem nu gaan ontdekken tijdens de Harley-Davidson Open House Days op 22 en 23 september.

De FXDR 114 is de tiende Harley-Davidson op basis van het Softail platform dat eerder dit jaar geïntroduceerd werd. Het is ook de jongste in een lijn van 100 high-impact motorfietsen die het Amerikaanse merk tegen 2027 op de markt wil hebben. De motor combineert het enorme koppel van de Milwaukee-Eight 114 motor met royaal toegepaste, gewicht besparende aluminium en composiet onderdelen. Het resultaat: een hoogwaardige, volbloed performance machine.

David Latz, Harley-Davidson Lead Product Manager: “Deze motorfiets is echt een beest om op te rijden. De FXDR 114 biedt je het veelzijdige Softail chassis met Milwaukee-Eight 114 vermogen, premium voor- en achtervering en een heel scala aan nieuwe, gewicht besparende onderdelen en materialen. Dit is een power cruiser die uitmuntend rijdt en bijzonder handelbaar is.”

De gewichtsbesparing zit hem vooral in de aluminium swingarm van de FXDR 114 die zo maar even 4,62kg lichter is (6,25 kg vs. 10,88 kg, ofwel 43% minder) ten opzichte van een stalen Softail swingarm. Samen met het 240 mm lichtgewicht 18-inch aluminium schijfwiel heeft dit uiteraard een significante impact op de performance van de achtervering en de rij-ervaring.

 

Ook het 19-inch gesmede aluminium Ace voorwiel is een lichtgewicht ontwerp met heel dunne spaken. Het zadel en kontje worden verder ondersteund door een subframe van gelaste aluminium buizen, terwijl de staartsectie van composiet is. De spatborden voor en achter zijn eveneens gemaakt van lichtgewicht composiet materiaal. Dit alles vervangt het stalen subframe, het stalen spatbord en de aluminium spatbordsteunen van andere Softail modellen, in totaal goed voor een bijkomende 3,17 kg gewichtsbesparing.

Brad Richards, Harley-Davidson Vice President of Styling and Design: “De look van de FXDR 114 accentueert zijn performance-potentieel en de technische features die hem onderscheiden van de rest van de Softail line-up. De dragster-invloed is groot, met zijn uitgestrekte upside-down voorzijde, enorme inlaat en uitlaat, het proportionele contrast tussen de wielen en de ingekorte achterzijde. Maar we hebben er bovendien voor gezorgd dat technische elementen zoals de aluminium swingarm, de volledig in de bedieningselementen geïntegreerde instrumenten en de zichtbare externe veringstelknop ook goed opvallen en bijdragen aan het karakter van de machine. Dat karakter draait om pure performance, niet alleen om hard rechtdoor.”

Wil je zelf kennis maken met de nieuwe FXDR 114? Dat kan tijdens de Harley-Davidson Open House dagen op 22 en 23 september. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Harley-Davidson of bij je lokale Harley-Davidson dealer.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.