Kalender Yamaha R7 cup bekend

Yamaha doet al sinds jaar en dag om jeugdige (en minder jeugdige) racers een kans te geven in opstapklasses. Na de R125 en R3 cups, komt daar vanaf volgend seizoen ook de langverwachte R7 cup bij!

PERSBERICHT

De kalender voor de nieuwe Yamaha R7 Cup is bekend. De klasse zal in actie komen bij de race events op de permanente circuits van de BeNeLux Trophy. Er wordt niet alleen gereden in België, Nederland en Luxemburg maar ook op de schitterende Nürburgring in de Duitse Eiffel en het Franse Croix- en-Ternois.

Motorsport zit in het DNA van Yamaha. Niet alleen op WK-niveau of voor de zwaarste klassen maar ook voor de jonge of minder ervaren rijder. Yamaha weet hoe belangrijk het is dat iedere coureur op Onlangs werd de nieuwe Yamaha R7 Cup aangekondigd, waarmee een nieuw hoofdstuk toegevoegd wordt aan het Yamaha Racing bLU cRU Benelux programma. Betaalbaarheid, plezier en snelheid kenmerken deze Cup. Deze buitengewone Supersport van de volgende generatie met de speciaal voor de R7 ontworpen GYTR wegracekit levert een toegankelijke sportmotor op voor de trackday-rijder die klaar is voor de competitie of de jonge coureur die door wil stromen vanuit de R125 Cup of de R3 Cup. Alle motoren binnen de verschillende Cups zijn precies hetzelfde gebouwd, wat ervoor zorgt dat de vaardigheid van de coureur doorslaggevend is en de betaalbaarheid van de klassen gewaarborgd blijft.

Betaalbaarheid en verscheidenheid

Ook de wedstrijdkalender van de Yamaha R7 Cup past in het concept om betaalbaarheid te garanderen, waarbij voldoende uitdaging en verscheidenheid van de circuits zeker niet wordt vergeten. De Cup zal in actie komen bij de race events op de permanente circuits van de BeNeLux Trophy in en rond Nederland en België. Er wordt gereden op het TT circuit Assen in Nederland, Circuit Jules Tacheny in het Belgische Mettet en Colmar-Berg in Luxemburg. Ook is er een uitstapje naar de Nürburgring in Duitsland en wordt er twee maal gereden in het Franse Croix- en-Ternois, niet ver van de Belgische grens. Tijdens ieder event zullen er twee races worden verreden. De voorlopige kalender is als volgt:

8-9 april                              Croix-en-Ternois (F)

27-28 mei                           Mettet (B)

10-11 juni                           Nürburgring (D)

1-2 juli                                 Assen (NL)

1-3 september                 Colmarberg (L)

23-24 september            Croix-en-Ternois (F)

De kalender is onder voorbehoud. Voorafgaand zal er nog een voorjaarstraining plaatsvinden op een nader te bepalen circuit.

Europese R-series SuperFinale

De beste rijders uit de R7 Cup mogen bovendien ook nog de strijd met de beste rijders van de Cups uit andere landen aangaan in de bLU cRU Racing SuperFinale, die wordt verreden binnen het programma van de World Superbike. Voor de winnaar van de R7 SuperFinale is er een splinternieuwe Yamaha R7.

Korting voor deelnemers Yamaha R7 Cup bij inschrijving voor 31 december

Ben je geïnteresseerd maar twijfel je nog over deelname aan de Yamaha R7 Cup? Snelle beslissers worden beloond met een korting van maar liefst 500 euro! De prijs voor het complete Yamaha R7 Cup pakket inclusief inschrijfgeld voor de race events en voorjaarstraining bedraagt bij aanmelding voor 31 december €16.999 (incl. BTW), daarna is dat €17.499 (incl. BTW).

Mocht je al in bezit zijn van een Yamaha R7 en willen deelnemen aan een Cup of heb je andere vragen? Dan kun je terecht bij Bob Withag of Leon Bovee via info@yamaharacingbenelux.eu

Nieuwsgierig naar meer?

Op de website vind je alle informatie en kan je je inschrijven voor seizoen 2023: https://www.yamaha-motor.eu/nl/nl/experiences/racing/yamaha-r7-cup/#/