Jorge Lorenzo: “De Ducati is niet klaar.”

Jorge Lorenzo heeft gezegd dat zijn Ducati GP17 nog niet op punt staat.

De vijfvoudige wereldkampioen is merkbaar geïrriteerd door de slechte test in Phillip Island. De Ducati moest een seconde prijsgeven op Maverick Viñales en de hoop op een podium in Qatar is ver zoek.

Hoewel zowel Lorenzo als Ducati in het verleden al schitterden tijden de GP in het Midden-Oosten, schat de Spanjaard zijn kansen nuchter in. “We hebben heel weinig tijd en het feit dat ik m’n 2017 motor niet kon testen in Valencia hielp ook niet.”

Het beperkte potentieel van de Ducati’s qua bochtensnelheid, lijkt de limiterende factor. Dit was Lorenzo’s sterke punt op de Yamaha M1 en dat speelt hem nu parten op de GP17 die om een andere aanpak vraagt.

“Het is erg moeilijk voor me, want de motoren zijn erg verschillend. Ik moet nu langer remmen en agressiever op het gas gaan. Die on-off stijl is nieuw voor me. Ik heb meer tijd en kilometers nodig. We moeten dit jaar vooral de circuits afwachten die mezelf en de motor echt liggen.”

Eén ding is zeker: toen Lorenzo in januari nog zei dat hij zijn stijl niet zou hoeven aan te passen voor de Ducati, had hij het bij het verkeerde eind.