Hello Cousteau Helmets

Om de paar jaren is het weer zover: je moet een nieuwe helm kiezen. Geen eenvoudige taak, want enerzijds moet hij goed passen en veilig zijn, anderzijds wil je dat hij er ook cool uitziet.

Noem me dan gerust een geweldig arrogante snob, maar ik vind dat er een gebrek is aan leuke helmdesigns. Ondanks het feit dat alle helmfabrikanten een uitgebreid gamma hebben met een miljoenmiljard verschillende ontwerpen, blijft de kans groot dat je je keuze niet vindt. Of sterker nog: dat je er op het einde van de dag uitziet als een clown. En dus betrap ik mezelf erop dat ik ofwel kies voor oftewel een replica van een racepiloot waarmee ik sympathiseer, dan wel een redelijk weinigzeggende kleurstelling die gepersonaliseerd wordt met MaxxMoto stickers.

Gelukkig zijn er nog creatievelingen die het motorwereldje op hun kop willen zetten. Zo ook Nuno Henriques, u misschien beter bekend als Hello Cousteau. Kent u hem niet? Dat is geen schande, de man is immers nog maar een klein jaartje bezig met het ontwerpen van helmen. Nuno omschrijft zichzelf als een interieurontwerper die zijn job een beetje beu is en dus maar iets anders probeert. Met succes, want zijn instagrampagina groeit gestaag en wat begon als een stel computerschetsen is nu al uitgegroeid tot een kleine business.

Wat onderscheidt Hello Cousteau van de rest? Wel als je het aan ons vraagt, ligt het aan zijn stijl die geïnspireerd is door racehelmen van het verleden en kunst uit de jaren ’70 en ’80. De enige plek waar het schoentje wringt is dat een custom design – en dat is niet anders bij andere ontwerpers – meestal een rib uit je lijf kost. Het ontwerpen is immers slechts het begin van een arbeidsintensieve taak waarbij de helm ontmanteld, geschuurd, gespoten, vernist en opnieuw opgebouwd moet worden.

Zodus: Arai, AGV, Shoei, Scorpion, Schuberth, Shark, HJC en eender welke andere helmfabrikant: neem deze man in dienst! (En dan uiteraard maar hopen dat je motorbuddies niet met dezelfde helm opdagen…)