Jonathan Rea breekt WSBK-record van Carl Fogarty

Jonathan Rea heeft afgelopen weekend geschiedenis geschreven. Tijdens het WSBK race weekend in Brno behaalde hij zijn 60e World Superbike overwinning en breekt daarmee het 19-jaar oude record van Carl Fogarty.

Rea won de eerste race in het Tsjechische Brno met 5.3 seconden voorsprong op Marco Melandri en bevestigt daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap met 81 punten. Met deze overwinning breekt de Noord-Ier het illustere World Superbike record van Carl Fogarty dat al bijna 20 jaar stand houdt.

“Elke overwinning is speciaal en wat we verwezenlijkt hebben is ongelooflijk,” zei de Kawasaki-rijder. “Ik wil deze droom nog wat verder beleven en winnen is daarbij mijn grootste motivatie.”

De 31-jarige Rea maakte zijn debuut in de World Superbike in 2008 in Portimao waarbij hij al meteen 4de eindigde op de Honda. Hij behaalde zijn eerste WSBK-overwinning een jaar later in Misano. In 2015 ruilde hij Honda in voor Kawasaki en nadien stapelde hij in snel tempo de overwinningen op. In 2015 alleen al won hij 14 races en werd hij voor het eerst kampioen. Dat scenario heeft hij de afgelopen 2 jaar nog eens herhaald. Daarmee heeft deed hij in het eindklassement al beter dan Fogarty die zichzelf 2 jaar op rij WSBK-kampioen kroonde. En nu gaat ook het bijna 20 jaar oude record van het aantal overwinningen aan diggelen. Jonathan Rea heeft zich nu al verzekerd van zijn plekje in de geschiedenisboeken als beste WSBK-rijder ooit.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.