Hector Barbera aan de deur gezet door Pons

Hector Barbera heeft zijn reputatie van ‘bad boy’ weer alle eer aan gedaan. Bij een verkeerscontrole in Valencia werd de Spanjaard donderdag dronken van de weg geplukt. Zijn team Pons verbrak daarop het contract met de rijder met onmiddellijke ingang.

Hector Barbera werd donderdagnacht aanvankelijk tegengehouden omdat hij met hoge snelheid in zijn Audi R6 door de straten van Valencia reed. Toen de agenten hem tegen hielden, kregen ze al snel in de gaten dat er meer aan de hand was. Na een positieve alcoholtest werd de Moto2 rijder aangehouden en mocht hij de rest van de nacht in de cel ontnuchteren. Vrijdagochtend verscheen hij al meteen voor de rechter die hem veroordeelde tot een rijverbod van een jaar en 22 dagen taakstraf. Daarop verbrak zijn team Pons meteen het contract.

Barbera heeft een langlopende relatie met de Spaanse Justitie. Zo werd hij eerder al gearresteerd voor asociaal rijgedrag in 2012 toen hij ettelijke rode verkeerslichten aan hoge snelheid negeerde en ook nog eens dronken achter het stuur zat. In 2013 kreeg hij een gevangenisstraf van 6 maanden voor het mishandelen van zijn toenmalige vriendin. Die straf werd uiteindelijk omgezet in een taakstraf. Een jaar later werd hij nogmaals opgepakt in zijn Maserati terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.