IOM TT: Peter Hickman pakt de Senior TT, breekt 135mph grens

Vanmiddag pakte Peter Hickman de meest begeerde overwinning tijdens de Isle of Man 14-daagse: de Senior TT. De Brit wist Dean Harrison Conor Cummins en Michael Dunlop achter zich te houden op zijn 2018 BMW S1000RR en kwam pas halverwege de laatste ronde aan de leiding.

Het tijdsverschil tussen de eerste vier rijders bedroeg een kleine minuut, maar Harrison en Hickman gaven elkaar geen duimbreed toe. Gedurende de hele race, was er nooit meer dan 7 seconden verschil, met slechts 1,9 seconde verschil in het voordeel van Harrison aan het begin van de laatste ronde.

Hoewel Dean Harrison vanaf het begin aan de leiding ging, zorgde Peter Hickman voor het meeste spektakel. In de achtervolging op Harrison legde hij enkele heel snelle pitstops af en zette hij een nieuw ronderecord neer met een rondje van 134, 456mph. Dit was niet zonder risico, want tussen Glen Helen en Ballaugh hing vanaf de vierde ronde de gele vlag uit omwille van oliesporen. Noch Harrison, noch Hickman lieten dit aan hun hart komen, want terwijl Hickman het nieuw ronderecord neerzette, postten toeschouwers op Twitter dat Harrison elbown down door Laurel Bank passeerde.

Tijdens de laatste ronde ronde zette Dean Harrison eerst nog een ronderecord neer, al kwam Hickman bij de Bungalow aan de leiding met amper 0,8 seconde verschil. De wedstrijd bleef spannend tot het einde en uiteindelijk won Hickman met 2 seconden verschil op Harrison, met een ronderecord van 135,45 mph.

Hieronder nog de top-5:

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.