Jonas Folger opnieuw in actie in de Moto2

De Duitse rijder Jonas Folger zal in volgende 3 wedstrijden van de Moto2 de geblesseerde Kairul Idham Pawi vervangen bij het Maleisische Petronas Sprinta Racing team.

Kairul Idham Pawi moet nog zeker 3 wedstrijden aan de kant blijven om te herstellen van de gevolgen van zijn crash in de Spaanse Grand Prix. De Maleisiër werd de voorbije 2 races in Le Mans en Mugello vervangen door de Italiaan Mattia Pasini maar ook hij is nu out met een gebroken sleutelbeen. Een blessure die hij opliep tijdens een motorcrosstraining.

Het Petronas Sprinta Racing team is daarom gaan aankloppen bij Jonas Folger. De 25-jarige Duitser zal invallen voor Pawi in de Catalaanse Grand Prix, Assen en ook in zijn thuisbasis op de Sachensenring.

De Catalaanse Grand Prix op het Circuit de Barcelona-Catalunya komend weekend zal Folger’s eerste race in het kampioenschap zijn sinds het einde van 2017. Toen kondigde hij aan dat hij aan het Syndroom van Gilbert leed. Folger heeft echter niet stil gezeten en is ondertussen MotoGP testrijder voor Yamaha.

De Duitser heeft een behoorlijk palmares bij elkaar gereden in het kampioenschap. Zo behaalde hij in totaal 5 overwinningen waarvan 3 in de Moto2 en eindigde hij 24 keer op het podium. Daarnaast heeft hij een aanzienlijke ervaring met de Kalex Moto2-motorfiets en het Triumph motorblok door zijn rol als ontwikkelings- en testcoureur voor Kalex.

“Ik ben echt heel enthousiast dat ik de kans krijg om weer een wedstrijd te rijden,” liet Folger weten. “Ik kan niet wachten om weer op de motorfiets te stappen en dat racegevoel weer te krijgen. Petronas Sprinta Racing is een uitzonderlijk professioneel team in alle drie categorieën en ik ken een deel van de ploeg in het Moto2-team uit het verleden. Ik kijk er naar uit om weer met ze samen te werken, vooral omdat ik daar goede vrienden heb. Ik heb goede herinneringen aan mijn race in Barcelona toen ik een podiumfinish behaalde en daar in het verleden enkele snelle ronden heb gezet. Het is eigenlijk een van mijn favoriete tracks en het past goed in mijn rijstijl. Ook de Kalex is een leuke fiets om te rijden, omdat de rijstijl erg lijkt op wat je in de MotoGP gebruikt. De Triumph-motor voelt dichter aan bij een MotoGP-fiets. Ik heb het motorblok ook uitvoerig getest, dus ik kan niet wachten om er weer mee aan de slag te gaan! “

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.