Lin Jarvis, de Yamaha Racing teambaas.

Jarvis bevestigt: Morbidelli en Quartararo bij SIC Yamaha

Lin Jarvis, Managing Director van Yamaha Factory Racing, bevestigde de rider line-up voor het nieuwe satelliet SIC Yamaha team voor 2019. De zitjes op de 2 motoren gaan naar Franco Morbidelli en Fabio Quartararo.

Jarvis werd gevraagd naar de rol van Yamaha in de keuze van de rijders voor het satellietteam en daarop liet hij weten dat de beslissing niet bij Yamaha ligt, maar dat ze wel inspraak hebben.

“Ik zou niet zeggen dat we geen inspraak hebben, maar uiteindelijk is de beslissing over de renners die van het satellietteam”, bevestigt hij. “Ze zijn een onafhankelijk team. Natuurlijk moet elke renner die ze selecteren uiteindelijk door ons worden goedgekeurd. De renners moeten het juiste niveau en de capaciteit hebben om op de M1 te rijden. Dus hebben ze gekozen voor Franco Morbidelli, een rijder die heel interessant is voor ons omdat hij een wereldkampioen is. Hij is een Academy-rijder en hij heeft zeker talent. Ik denk dat hij het beter zal doen op de M1 dan hij dit jaar op de Honda doet, dus in het geval van Franco was er geen twijfel vanaf het begin. ”

En de tweede rijder? Dat zal Fabio Quartararo zijn, bevestigt Jarvis: “Quartararo is een rookie. Hij is jong – amper 19 – en hij is absoluut getalenteerd. Hij was misschien een jaar of twee de weg kwijt, maar wat hij dit jaar laat zien is beloftevol. Ik denk dat hij een van de zeer goede rijders voor de toekomst zou kunnen zijn. Syahrin heeft zo laten zien dat je soms een keuze kunt maken en als de man het talent heeft en zonder verwachting wordt binnengebracht, hij de verwachtingen kan inlossen. Dus we zijn redelijk comfortabel met de keuze.”

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.