MotoGP Silverstone: Race afgelast door ‘waterdicht’ asfalt

De Britse MotoGP-manche in Silverstone werd afgelast omwille van de ‘waterdichte’ asfaltlaag. Dat concluderen racedirecteur Mike Webb,  hoofd van de MotoGP veiligheidscommissie Loris Capirossi en hoofd van de IRTA veiligheidscommissie Fanco Uncini  in een persconferentie.

Na serieuze vertragingen nam de veiligheidscommissie in overleg met de rijders de beslissing om de GP te annuleren. Door hevige regenval, en vooral het blijven staan van het water op de piste, verklaarde de commissie het circuit onveilig. Webb verklaarde dat dit een direct resultaat is van de nieuwe asfaltlaag die afgelopen winter gelegd werd: ” We hebben in Silverstone al meer dan genoeg wet races gehad. Dit is de eerste keer dat er zo ontzettend veel water op het circuit blijft staan, vaak op kritieke plekken. Het circuitpersoneel heeft er dit weekend alles aan gedaan om de race toch te laten doorgaan, al konden we niet op tegen de continue regenval.”

Gevraagd naar de acties die Silverstone moet ondernemen om dit tegen te gaan in de toekomst, kon Webb nog geen echt antwoord bieden. Fanco Uncini liet er echter geen twijfel over bestaan: “Er is nieuw asfalt nodig. In de komende zes weken zal het circuit onderzoeken hoe ze een oplossing kunnen vinden.”

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.