De Indian 750 V-Twin waarmee Pastrana zal springen.

Indian toont Scout FTR750 (Photogallery)

Nadat Harley-Davidson enkele maanden geleden uitpakte met de eerste nieuwe flattracker in jaren, is nu Indian aan de beurt met de Scout FTR750.

De nieuwe Scout FTR750 heeft weinig te maken met de gelijknamige kleine cruiser van het oudste Amerikaanse motormerk. Indian ontwikkelde een volledig nieuwe hoogtoerige V-twin motor en een handgemaakt stalen buizenframe om prestaties neer te zetten op de flattrack-piste. Er werd gefocust op een korte wielbasis en om het geheel af te werken, werd de motor ondergedompeld in carbon kuipstukken.

 

Populariteitsgroei Flat Track

Of het toevallig is dat Harley eerst op de proppen komt met de XG750R en Indian meteen erna met de FTR750? Wij geloven van niet. Het is geen geheim dat de flattracksport aan een opmars bezig is, met name in Europa dankzij evenementen als Dirtquake en de Superprestigio Dirt Track waar de internationale MotoGP-sterren het opnemen tegen gespecialiseerde Amerikaanse flattrackers. Of de nieuwe Indian en Harley binnenkort ook op zandpistes in Europa te zien zullen zijn, lijkt voorlopig nog onwaarschijnlijk, al kunnen we de groei van een coole motorsporttak enkel maar toejuichen.

Indian-Scout-FTR750-flat-track-race-bike-01

Indian-Scout-FTR750-flat-track-race-bike-02

Indian-Scout-FTR750-flat-track-race-bike-03

Indian-Scout-FTR750-flat-track-race-bike-04

Indian-Scout-FTR750-flat-track-race-bike-05

Indian-Scout-FTR750-flat-track-race-bike-07

Indian-Scout-FTR750-flat-track-race-bike-08